Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vyrostla v dětském domově, teď kvůli koronaviru nemůže sehnat práci a bojí se o budoucnost své dcery

Stovky mladých lidí, které před časem opustily dětský domov se v době koronavirové pandemie ocitly v tíživé situaci. Někteří z těchto mladých přišli o práci i o bydlení, jiní nasazují své zdraví v první linii. Můžete si říci, že tak to má dnes většina lidí, nejen ti, kteří vyrostli v dětském domově, ale právě jim v této těžké době chybí pomoc od blízkých.

Pomoc po celé republice nahrazuje projekt Začni správně společnosti yourchance. V jižních Čechách a na Vysočině se koordinátorka Ivana Longinová stará o více než sedmdesát mladých na startu samostatného života.

„Kvůli koronaviru mám teď velké problémy v komunikaci s úřady, protože jsem nedávno přišla o práci a jsem doma bez příjmu. Přítel má navíc také v současné situaci strach o práci, mají jí málo a neví, jestli nebudou muset snižovat stavy,“ řekla třiadvacetiletá Denisa, které hledání práce zkomplikoval i fakt, že musí být doma s tříletou dcerou. 

V těžkých časech, které mladou rodinu překvapily a sebraly jim jediné jistoty, jim pomocnou ruku podává právě koordinátorka projektu Začni správně, Ivana Longinová. Ta je psychicky podporuje a společně hledají řešení. „V tuto chvíli se zaměřujeme především na stabilizaci rodinného rozpočtu a na online komunikaci s úřady. Dále se soustředíme na jejich osobní rozvoj, také mluvíme o životních hodnotách, prioritách a cílech, které když si správně nastaví, pomůže jim to v zapojení do pracovního života. Právě toto zapojení bude po skončení izolace nejspíš těžší než dřív,“ popsala koordinátorka, která s rodinou pracuje. 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Ivana Longinová

Štítky koronavir, dětský domov, pomoc, Jihočeský kraj, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyrostla v dětském domově, teď kvůli koronaviru nemůže sehnat práci a bojí se o budoucnost své dcery  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.