Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Lex Barker vydávají desku „3“. Budějčák ve službách Hollywoodu pro kapelu vytvořil videoklip k pilotnímu singlu

Českobudějovická kapela Lex Barker vydává nové album „3“, jehož název odkazuje na současný počet členů skupiny, ale zároveň také na samotný způsob vydání desky. Album postupně vychází jako tři samostatná EP, každé po třech skladbách. První EP s jednoduchým názvem „1/3“, vyšlo již na podzim 2019. Navazující „2/3“ pak v březnu 2020. Spolu s posledním ep „3/3“ vychází 1. května celá deska. Fyzicky bude k dostání na CD, digitálně na streamovacích službách. Pro fajnšmekry kapela vydává desku v limitované edici také na vinylu.

Hudebně se skupina oproti svému debutu posunula k popovějšímu zvuku, na albu najdete stejně tak zvuk syntetizátorů a elektronických beatů, jako kytary a živé bicí nástroje. Na hudbě se podílel především Rudolf Dörfler spolu s bubeníkem Ladislavem Kočárem. Texty jsou opět v češtině a převážně je má na svědomí rapper Jan Martínek (MC Age).

Celkově na albu najdete deset skladeb. Bonusovou, desátou, kapela přidala jako poděkování přispěvatelům z crowdfundingové kampaně, při níž byla vybrána část finančních prostředků použitých na natáčení desky ve studiu. Album vzniklo z části v domácím studiu kapely, natáčení hlasů, mixu, masteringu a finální produkce se pak ujal Ondřej Žatkuliak ve studiu Rooftop, kde vznikají alba umělců, jako jsou např. Mirai, Lenny nebo Paulie Garand.

Video k titulnímu singlu „Na Moře“ vytvořil Jan Kročák, který v současnosti pracuje jako tvůrce vizuálních efektů velkých hollywoodských filmů (Lví král, James Bond), ale před lety byl bubeníkem kapely. Animovaný videoklip ztvárňuje cestu člověka za snem, která ho dovede až na dno bájného víru Maelström, o kterém psal E. A. Poe. 

Vzhledem k aktuální situaci spojené s rušením kulturních událostí se koncerty na podporu nového alba přesouvají na podzim letošního roku, ale online bude kapela dále pokračovat postupným vydáváním dalších singlů s videoklipy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luděk Čertík

Štítky Lex Barker, České Budějovice, deska, hudba, hudební skupina, singl, videoklip, Hollywood, studium, Edgar Allan Poe, Paulie Garand, Mirai, Lví král, James Bond

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lex Barker vydávají desku „3“. Budějčák ve službách Hollywoodu pro kapelu vytvořil videoklip k pilotnímu singlu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.