Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Město bude majitelům parkovacích karet kompenzovat dobu, kdy byly zrušené modré zóny

Možnost zaparkovat své auto na placených místech úderem 1. května skončila pro všechny, kteří nevlastní parkovací kartu. Majitelé tohoto oprávnění se tak opět mohou těšit z toho, že bez problémů zaparkují v modrých zónách. Město navíc přišlo s kompenzací pro všechny rezidenty a abonenty. Všem bude adekvátně prodloužena platnost parkovacího oprávnění.

Vláda modré parkovací zóny zrušila 16. března. Důvodem bylo, aby lidé, kteří se starají o nemocné příbuzné, mohli zaparkovat kdekoli bez ohledu na to, jestli vlastní parkovací kartu či nikoli. Z toho velkou radost neměli držitelé parkovacích karet. Ti se o místa na stání „přetahovali“ právě s lidmi, kteří toto oprávnění neměli. Místa byla téměř vždy obsazena. 

Výpadek parkovacích zón za dobu od poloviny března do začátku května bude město kompenzovat formou prodloužené platnosti karet. „Uvědomili jsme si situaci lidí, kteří velmi často nenašli parkovací místo právě z důvodu, že na jejich místech mohli parkovat úplně všichni. Všem prodloužíme parkovací oprávnění o tu dobu, o kterou byli ochuzeni,“ uvedl náměstek primátora Viktor Lavička.

Držitelé karet dobu prodloužení najdou od pátku na svých účtech. Ti, kteří ho nemají, pak na kontaktních místech. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky modré zóny, parkování, placení, České Budějovice, kompenzace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zipe Pezi

Kdypak kraj začne kompenzovat škody dojíždějícím, kterým pod vlivem nějakých přihlouplých ideologií docenta žemličky Zimola zničil veřejnou dopravu? V jiných krajích rozvoj, v Jihočeském útlum. Nejhorší veřejná doprava v ČR, vlaky nenavazují na busy, nejsou přestupní místa, chybí P+R, interaktivní info o jízdách autobusů není, což je dokladem o totální rezignaci na náznak organizace a provázání jednotlivých systémů! Lidi bez aut (anebo ti, kdož autem prostě nechtějí jet) jsou jim u zadelí. Není divu, že JČ města oběžují auta v rozsahu, za který by se nemusela stydět metropole leckteré rozvojové země. Hlavně že v ČB vystavěli otřesný kvelb, který jen pitoma nazývá autobusovým nádražím. Zrušili stovku vlaků, aby na Šumavě mohl jezdit za hodně peněz soukromník několika otřesnými tramvajkami. A LKCS, pomník bývalého hejtmana - chataře? Raději vypátrejte, kdo se na tom všem napakoval a stále kapsuje.

Středa, 13. května 2020, 13:56Odpovědět

Město bude majitelům parkovacích karet kompenzovat dobu, kdy byly zrušené modré zóny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.