Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dopravní podnik koupil hybridní autobus Volvo 7900LAH

PR článek

Dopravní podnik města České Budějovice se rozhodl zakoupit předváděcí hybridní autobus VOLVO 7900LAH. Tento kloubový vůz českobudějovický dopravce testoval v říjnu roku 2019 a jeho provoz byl velmi kladně hodnocen.

Rozhodujícím impulzem pro nákup vozu se staly nejen kladné ohlasy z řad řidičů a cestujících, ale i samotná technologie vozu. Zakoupený hybridní vůz disponuje možností paralelního pohonu, kdy při kombinaci dieselového agregátu a elektrického pohonu představuje ekologičtější způsob veřejné dopravy a ekonomickou úsporu zároveň. „Jsme rádi, že jsme náš vozový park mohli rozšířit o další moderní vůz, který skrze svoji technologii šetří životní prostředí i náklady společnosti,“ komentuje zakoupení vozu ředitel a předseda představenstva Slavoj Dolejš.

Během testovacího provozu Volva 7900LAH bylo na linkách MHD v Českých Budějovicích ujeto 4127,5 km s průměrnou spotřebou 34,41 l na 100 km, což představuje mimořádně příznivou spotřebu, zejm. s ohledem na podmínky provozu a fakt, že se jedná o kloubový vůz.

Volvo 7900LAH bylo do českobudějovického dopravního podniku dopraveno v pondělí 19. května a řidiči DPMCB byli ze zakoupeného hybridu teoreticky a prakticky proškoleni. „V případě Volva 7900LAH se jedná o opravdu chytrou technologii, jejíž ekonomický efekt do značné míry závisí na schopnosti řidiče,“ uvádí Slavoj Dolejš. Jízdní vlastnosti tohoto kloubového nízkopodlažního autobusu se odvíjí od umu řidiče šetrně s vozem zacházet. Příkladem může být systém využívání brzd, kdy při efektivní práci dochází k tzv. rekuperaci elektrické energie zpět do akumulátoru. O míře efektivity jízdy je přitom řidič informován skrze zabudované diody.

Vůz byl testován v říjnu minulého roku zkušenými řidiči, kteří jeho provoz zhodnotili velmi kladně. Mezi citelné výhody zařadili plynulost jízdy, vysoký komfort, nízkou hlukovou zátěž, ale i detaily jako je chytré řešení čelního skla, které redukuje slepý úhel, a tím významně snižuje riziko nehod. Pozitivní ohlasy byly rovněž ve velkém zaznamenány i ze strany cestujících.

Vůz, za který dopravní podnik zaplatil 6 347 000 Kč bez DPH bude uveden do provozu v průběhu května 2020.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky dopravní podnik, České Budějovice, Volvo 7900LAH, autobus, hybrid, Volvo Cars, dopravní společnost, technologie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik koupil hybridní autobus Volvo 7900LAH  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.