Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kraj chce podpořit cestovní ruch speciálním programem. Lidem přispěje na rekreaci v regionu

Celkem 30 milionů korun chce letos přispět kraj lidem, kteří se rozhodnou trávit dovolenou na jihu Čech. Od programu, který včera schválili zastupitelé, si kraj slibuje zmírnění dopadů koronaviru a podporu cestovního ruchu. Podrobný návrh předložila na včerejším jednání zastupitelstva ODS.

„Náš návrh spočívá v tom, že chceme do Jihočeského kraje přivést v létě co nejvíc českých turistů a rodin. Chceme je motivovat, aby strávili léto tady. Připravili jsme proto program, ve kterém budou moct lidé získat vouchery, které jim umožní čerpat třicetiprocentní slevu na ubytování v jakémkoliv hotelu penzionu v kraji,“ popsal jihočeský zastupitel za ODS Martin Kuba.

Podpora bude určena minimálně tříčlenným rodinám, které se rozhodnou strávit na jihu Čech 5 až 7 nocí. Pro ně bude připravena třicetiprocentní sleva na ubytování, maximálně 300 korun na osobu a noc. „Je důležité, že peníze nepůjdou hotelům, ale půjdou přímo těm klientům, kteří si sami vybírají, do jakého hotelu pojedou. Ten program není nějakou dotací pro hotely, ale má v sobě tržní fenomén,“ uvedl Kuba.

Program by podle ředitele Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromíra Poláška mohl začít fungovat od poloviny června. „Tato schválená podpora není jen na léto. Jde i o podzim, protože konec října bude pro české hoteliéry klíčový. Tam se teprve uvidí, kdo přežije a kdo ne,“ upozornil Polášek.

Slevy na vstupné do galerií i muzeí

Kromě schváleného programu nabídne kraj návštěvníkům, kteří se zde ubytují na dvě a více nocí, padesátiprocentní slevu na vstupném do některých kulturních zařízení. Půjde například o Alšovu jihočeskou galerii, zoo v Hluboké, muzeum v Budějcích, Písku a Českém Krumlově nebo Divadlo Oskara Nedbala v Táboře. Celkem bude na tyto účely uvolněno 9,5 milionu korun.

„Přemýšleli jsme, jak podpořit cestovní ruch zvlášť v této situaci. Vidíme jako cestu vyzvat lidi k tomu, aby přijeli do jižních Čech," řekla hejtmanka Ivana Stráská (ČSSD).

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky cestovní ruch, Jihočeský kraj, podpora, Ivana Stráská, Martin Kuba, ODS, Česko, hotel, léto, ČSSD, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj chce podpořit cestovní ruch speciálním programem. Lidem přispěje na rekreaci v regionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.