Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mezi budějckými paneláky budou probíhat farmářské trhy

Od příští neděle se na pomezí sídlišť Máj a Šumava budou nově konat Májové trhy. Vedle nabídky různých produktů od jihočeských farmářů a autorů rukodělné tvorby obohatí trhy doprovodný program v podobě dětského divadla, workshopů nebo dílniček. Trhy se budou konat jednou měsíčně v nově oživeném multifunkčním prostoru Výměník - 1, za každého počasí.

Trhy se uskuteční vždy jednu neděli v měsíci od deváté do třetí hodiny odpoledne v prostorách bývalého výměníku tepla v Opletalově ulici na pomezí sídlišť Máj a Šumava a v přilehlém okolí. Pořadatelem Májových trhů je kreativní spolek a umělecký hub Prostor Pro_, za podpory kulturní organizace Kredance. 

„Trhy jsme se rozhodli situovat právě na Výměník, protože si tato lokalita už dlouho říká o kulturní a komunitní oživení,“ řekla Tereza Váchová, spoluorganizátorka trhů, která trvale žije na sídlišti Máj. Prostor Pro_ se zabývá podporou jihočeských umělců, designérů a autorů, které prezentuje na design marketech a v kamenné prodejní galerii sídlící na Rudolfovské třídě v Českých Budějovicích. 

Kromě farmářských produktů a potravin bude možné nakoupit si i rukodělné výrobky, domácí kosmetiku nebo textil na bezobalové nákupy. V rámci doprovodného programu se hned v neděli návštěvníkům představí divadlo Játojsem Víti Marčíka ml. a ve venkovních prostorách proběhne lekce jógy (nejen) pro děti. V dalších termínech budou trhy nabízet opět divadelní představení, workshopy nebo dílny pro děti i dospělé. 

V nabídce je teplé i studené občerstvení od lokálních dodavatelů. To bude možné si vychutnat na připraveném venkovním posezení nebo formou pikniku na vlastních či zapůjčených dekách.


Oficiální termíny trhů: 31. 5., 14. 6., 19. 7., 16. 8., 20. 9., 18. 10., 15. 11.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky České Budějovice, trhy, sídliště, akce, květen, Šumava, Víťa Marčík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi budějckými paneláky budou probíhat farmářské trhy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.