Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jsou mladé, energické a práce s dětmi je naplňuje. Tety z prachatické školky Lotty zvou k zápisu

PR článek

V pondělí 1. června se ve školce Lotty v Prachaticích uskuteční zápis dětí do dětské skupiny spojený se dnem otevřených dveří. Zájemci si tak budou moci prohlédnout prostory mateřinky, seznámit se s pečujícími osobami, harmonogramem dne a vzdělávacím plánem. Dětičky si zároveň užijí vystoupení známé dětské zpěvačky BiBiBum. To vše od 15 hodin.

Vedení Lotty samo o sobě mluví jako o trochu jiné školce. Školce, která sází na výuku dětí zážitkem a hrou. Zajímavostí také je, že je držitelem certifikovaného titulu Školka spolupracující s Mensou ČR.

„Po dlouhém hledání té správné školky pro mou dceru vznikl nápad otevřít si vlastní. Práce s dětmi mě naplňuje a jako maminka mám spoustu podnětů a nápadů pro práci s nimi. Chci, aby děti vyrůstaly v klidné atmosféře, harmonii a budovaly si zdravou sebedůvěru,“ uvádí majitelka a ředitelka školky Irena Formánková.

Školka je určená pro děti od 1 roku do 6 let, o které pečuje pět mladých a energických tet. Výuku často doplňují i externí lektoři – například voják Adam, který pomáhá při organizování výletů a jiných akcí venku, nebo certifikovaný fyzioterapeut Leon, jenž má za úkol každý týden s dětmi cvičit a učit je dobrému držení těla. „Pětina dětí v Česku má problém s nadváhou, a proto s dětmi každý den cvičíme a budujeme v nich lásku ke sportu. Důraz dáváme také na správné stravování,“ dodává Irena Formánková.

Lotty se jako jediná na Prachaticku zabývá rozvojem paměti a logického myšlení mladších dětí podle metody NTC learning. Aktivity jsou přizpůsobeny věku dětí. Výuce mimo jiné pomáhá i interaktivní tabule, která obsahuje spoustu logických her a učení grafomotoriky. Za zmínku stojí také dopolední kroužek angličtiny, kdy základy děti získávají formou hry, prožitku a opakované činnosti.

„Pro děti s ohroženým vývojem (ADD, ADHD a jiné vývojové dysfázie) vytvoříme individuální plán péče. Vše záleží na vzájemné domluvě s rodiči a spolupráci z obou stran,“ říká ředitelka.

Veškeré informace o školce zájemci naleznou na jejích webových stránkách či Facebooku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Lotty, školka, zápis, Irena Formánková, Prachatice, Česko, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jsou mladé, energické a práce s dětmi je naplňuje. Tety z prachatické školky Lotty zvou k zápisu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.