Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pár bernešky bělolící vyseděl v ZOO Tábor šest nových přírůstků

Šestice právě vylíhlých housátek bernešky bělolící rozšířila řady zvířat chovaných v ZOO Tábor. Nová mláďata jsou velmi čiperná a jejich až neskutečně starostliví rodiče mají co dělat, aby je uhlídali.

„Je jaro, které patří k nejkrásnějším obdobím v naší zoologické zahradě. Jednak proto, že v tomto období přicházejí na svět nová mláďata, ale i proto, že rozkvetou stromy a procházkový areál zoo dostává velmi přívětivou tvář,“ řekl ředitel ZOO Tábor Evžen Korec. Berneška bělolící patří do řádu vrubozobých a ve volné přírodě žije na východě Grónska, Špicberkách, na Nové Zemi a také na Sibiři.

K letošním přírůstkům v ZOO Tábor patří také jehňata ovce ouessantské a mláďata emu hnědých, která již brzy opustí chráněné zázemí ubikace a ve stálejším teplém počasí budou ve venkovním výběhu stejně jako dospělí jedinci.

Protože kvůli státem nařízenému uzavření přišla ZOO Tábor zhruba o půl milionu korun na vstupném, na prodeji suvenýrů a na nemožnosti pořádat zážitkové programy, uvítá nyní jakékoliv příspěvky na svůj provoz. Ať už formou sponzoringu či adopce vybraného zvířete. 

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto zootabor.eu

Štítky Tábor, zoo, zubr, převoz, berneška bělolící, zoologická zahrada, Grónsko, Špicberky, Nová země, Korec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pár bernešky bělolící vyseděl v ZOO Tábor šest nových přírůstků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.