Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kousek Vltavy budete mít jako na dlani. Zkuste výlet na vyhlídkové místo U kříže nedaleko Poněšic

Už jste navštívili Smetanovu vyhlídku, vyhlídku Máj a dokonce i nedalekou Babu, ale ještě nemáte pohledů na vltavské zatáčky dost? Zkuste vyhlídkové místo U kříže. Je blízko Budějc a stihnete tam zajet autem nebo na kole klidně odpoledne po práci.

Na vyhlídkové místo U kříže se dostanete autem nebo na kole po cyklotrase 11 z Hluboké nad Vltavou. Auto nechejte na parkovišti, na které narazíte cca 7 kilometrů za Hlubokou po levé straně. Odtud je to 200 metrů po silnici a pak necelé 2 kilometry lesní cestou. Pozor, ať neminete odbočku z lesní cesty. K vyhlídkovému místu vede jen nenápadná pěšinka, a proto doporučuji stáhnout offline mapy a kouknout se pro jistotu cestou do nich. Celou dobu ale půjdete podél řeky, takže se nemůžete zas tak moc ztratit.

Indicie:


Budějce - Parkoviště u Poněšic - 18 km
Parkoviště - Vyhlídkové místo U kříže - 2 km
Terén - lesní cesta (místy štěrk)
​Značení - nepřehledné (doporučuji offline mapy)

Kousek od vyhlídkového místa je ještě skalní věž Jelení skok, z té je na Vltavu taky moc pěkný pohled. Když budete mít štěstí, po řece pojede člun nebo loďka, která namaluje do vodní hladiny zajímavé obrazce.

Za pěkného počasí tady vidíte skoro jen odstíny modré a zelené barvy, takže pokud máte unavené oči z práce s počítačem nebo toho bylo na vás poslední dobou moc, tohle je to pravé místo, kde si odpočine hlava i tělo.

P.S. - Podél lesní cesty tu uvidíte spoustu barevných kvítků, a taky kvetoucí jahodníky nebo maliní - je tu prostě krásně živo. A když budete mít v létě štěstí, určitě tady ukořistíte lesní jahodu, borůvku nebo malinu k svačině.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky tip, výlet, jižní Čechy, Vltava, vyhlídka, Poněšice, České Budějovice, lesní cesta, Vyhlídka Máj, Hluboká nad Vltavou, Paul Speratus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kousek Vltavy budete mít jako na dlani. Zkuste výlet na vyhlídkové místo U kříže nedaleko Poněšic  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.