Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na náměstí se sešly desítky lidí. Připojily se k celorepublikovému protestu proti vládě

Několik desítek lidí se na budějckém náměstí připojilo k dnešnímu celorepublikovému protestu Milionu chvilek proti vládě a premiérovi Andreji Babišovi. Dvoumetrové rozestupy dodržovali přítomní díky předem připraveným značkám, většina si také nasadila roušky.

Před šestou hodinou odpoledne se na náměstí sešlo několik desítek lidí, postupně ale přicházeli další protestující, někteří i s transparenty. Organizátoři téměř po celém náměstí naznačili křížky rozestupy, které se snažili přítomní dodržovat. Téměř všichni měli také běhěm akce nasazeny roušky. 

Úvodního slova se tradičně ujal Tomáš Kuboušek, který je organizátorem akce v Českých Budějovicích. „Proč jsme se sešli? Třeba proto, že stále nejsou vyřešeny střety zájmů Andreje Babiše,“ řekl na začátek. Poté vystoupilo několik dalších hostů. Na závěr zazněla také česká hymna. 

Protest Milionu chvilek

Úterý, 9. června 2020, 19:11

Protest Milionu chvilek
Protest Milionu chvilek

Spolek chce demonstrací upozornit na nedostatečnou a pomalou finanční pomoc české ekonomice, netransparentní veřejné zakázky na zdravotnický materiál nebo na to, že vyplácení příspěvku osobám samostatně výdělečně činným a společníkům malých firem připraví místní samosprávy o příjmy z daní, jejichž výnosy se rozdělují mezi státní rozpočet a právě obce a kraje.

Organizátoři kritizují také návrh zákona o evidenci skutečných majitelů, který může podle kritiků pomoci Babišovi v jeho sporu o to, zda je ve střetu zájmů. Vláda jej minulý týden hlasy ministrů za hnutí ANO schválila. Podle předlohy by byl Babiš považován za vlastníka svěřenských fondů, do kterých vložil holding Agrofert, ale nikoliv za vlastníka holdingu.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky demonstrace, Andrej Babiš, Milion Chvilek, protest, náměstí Přemysla Otakara II., České Budějovice, ANO 2011, Agrofert, vláda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na náměstí se sešly desítky lidí. Připojily se k celorepublikovému protestu proti vládě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.