Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Město začne vypisovat architektonickou soutěž na výstavbu bytového domu ve Čtyřech Dvorech

Ve Čtyřech Dvorech vyroste nový bytový dům. Určený by měl být pro seniory, ale i pro mladé rodiny. S jeho výstavbou přibude i zastávka MHD. Stavba by měla proběhnout ve dvou fázích. Momentálně je celý projekt ve fázi výběru organizátora architektonické soutěže.

Bytový dům by měl stát v ulici Evžena Rošického směrem k centru Pouzar. Původní záměr hovořil o dvou budovách ve tvaru „L“, které měly stát proti sobě. Od toho město ale nakonec upustilo. 

„V tuto chvíli nedokážeme posoudit, jak budova bude tvarově vypadat. Původní záměr byl spíš takovou ideou. Území máme vyčleněno územním plánem. Teď už vše bude na předložených návrzích jak se s tímto prostorem a zadáním popasují. Aktuálně se bavíme o třech typech bytů. Měly by tam být sociální a startovací byty pro mladé, ale i komerční prostory,“ uvedl náměstek primátora Viktor Lavička.

Během dnešního dne by měl být znám externí moderátor, který bude soutěž organizovat. Jakmile bude vybraný začne město připravovat zadání tak, aby mohla být vypsána architektonická soutěž. 

Město při výstavbě počítá i s bezbariérovým přístupem a přidáním linky MHD, která v těchto místech není dostatečná. Výstavba sociálních bytů se v této lokalitě nabízí i z toho důvodu, že naproti je Základní škola Oskara Nedbala. Ta je jednou z mála škol, která má šanci být bezbariérová. Stavba by měla proběhnout ve dvou fázích.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Čtyři Dvory, České Budějovice, byty, soutěž, stavba, architektonická soutěž, bytový dům, Evžen Rošický, Oskar Nedbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město začne vypisovat architektonickou soutěž na výstavbu bytového domu ve Čtyřech Dvorech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.