Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Očekávané nové obchodní centrum Retail park Okružní: V pondělí otevíráme

PR článek

Po necelém roce od zahájení výstavby se Budějčáci dočkali. V pondělí 15. června bude otevřeno pro veřejnost dlouho očekávané nové obchodní centrum s názvem Retail park Okružní, které se nachází kousek od frekventovaného kruhového objezdu na Okružní – u Generála Píky.

Nájemci Retail parku Okružní: LIDL, DM drogerie, Dr.Max lékárna, SUPER ZOO, JYSK, MOUNTFIELD, NKD, Obleky BANDI, Tabák, nehtové studio, BURGER KING, PEPCO, Benzina expres, samoobslužné myčky, kavárna a bistro.

Právě lokalita je jednou z jeho nejsilnějších zbraní, a to mimo jiné díky velké průjezdnosti aut, kdy tudy cestují například lidé přijíždějící z Prahy či od Jindřichova Hradce. Zároveň zde poblíž žádné podobné obchodní centrum není.

Nejdůležitější informací samozřejmě je, co všechno Retail park Okružní, který je společným projektem Konsorcia firem KPD Group, EXAFIN a RENT Group, nabídne. Těšit se můžete na potraviny, drogerii, lékárnu, chovatelské potřeby, rychlé občerstvení, nehtové studio a tak dále. Nepřehlédnutelným prvkem je originálně vypadající samoobslužná automyčka. „V pondělí otevřou zhruba dvě třetiny nájemců, zbytek pak do dvou měsíců,“ říká spoluinvestor Jindřich Kukačka, který pochází přímo z Českých Budějovic, takže místní prostředí dokonale zná. „Naše nové obchodní centrum vzbuzuje hodně pozornosti. Dostávali jsme stovky dotazů a bylo cítit, že se lidé opravdu těší. Odezva byla z velké většiny skutečně pozitivní,“ říká.

Projekt Retail parku Okružní by se dle jeho slov mohl stát projektem učebnicovým. „Vše zde zafungovalo – skvělá a pečlivá projekce a inženýrská činnost, výborná skladba nájemců, kvalitně a v termínech provedená stavba společností WELKIN stavební s.r.o. za přísných bezpečnostních opatření, výborný technický dozor a po celou dobu dobrá nálada, která se na projektu zajisté otiskne. Všechno šlo prostě jak po drátkách, na čemž měla nemalý podíl i zima, která letos byla velmi mírná,“ říká Jindřich Kukačka.

Dodává, že z původně polovičního projektu se co do plochy stal jeden z největších retail parků, který bude v roce 2020 otevřen v České republice. Mimochodem zmíněné seskupení firem chystá na jihu Čech další projekty na Hluboké nad Vltavou, v Lišově a Třeboni. „Předpokládáme, že do dvou let dokončíme v Jihočeském kraji alespoň dvě další obchodní centra. Jako první by měla být Hluboká nad Vltavou,“ uzavírá Jindřich Kukačka.

Slavnostní otevření Retail parku Okružní se uskutečnilo ve čtvrtek 11. června. Jak bylo zmíněno, pro veřejnost se otevře v pondělí 15. června.

Pražská společnost KPD Group, vlastněna developerem a Jihočechem Jindřichem Kukačkou, patří v současné době společně se skupinou EXAFIN mezi absolutně nejaktivnější developersko-investiční společnosti v oblasti komerčního developmentu v ČR. Jejich aktivity byly dříve koncentrovány převážně na oblast Prahy, středních a jižních Čech, nyní je oblastí jejich zájmu celá Česká republika a první projekty připravují také na Slovensku. Aktivně však připravují i projekty bytové. V současné době se jedná o projekty v úhrnné tržní hodnotě v řádech jednotek miliard korun a patří mezi nejstabilnější developersko-investiční společnosti na trhu. „Velkou devizou jsou schopnosti, znalosti a pracovitost našich kolegů a celého realizačního týmu, kam směřuje největší poděkování,“ dodává Jindřich Kukačka.
Skupiny KPD Group a EXAFIN jsou minoritním spoluvlastníkem společnosti WELKIN stavební, s.r.o., která staví mimo jiné veškeré jejich projekty. WELKIN stavební pod vedením Ing. Michala Weinreba a jeho týmu se opět za krátkou dobu své existence stala významnou společností, která konkuruje největším stavebním firmám na trhu.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Retail park, novinka, obchodní centrum, projekt, Česko, Burger King, Praha, Lidl, Dm-drogerie markt, Pepco, Benzina, Mountfield

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očekávané nové obchodní centrum Retail park Okružní: V pondělí otevíráme  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.