Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V nemocnicích stále platí povinnost nosit roušky, omezený zůstává i počet lidí při návštěvě pacienta

Vedení nemoc upozorňuje, že v budovách stále platí povinnost nosit roušky. Nemění se ani zavedená pravidla pro návštěvy hospitalizovaných pacientů. U něj mohou být maximálně dvě osoby, které musejí být zdravé.

„I nadále jsou všechny osoby přítomné ve zdravotnických zařízeních povinny nosit ochranné prostředky dýchacích cest (nos, ústa), které brání šíření kapének, s výjimkou případů, které stanoví ošetřující lékař (například pokud je to potřebné pro poskytování zdravotních služeb),“ uvedl předseda představenstva strakonické nemocnice Tomáš Fiala

Lidé by také měli pro návštěvu využívat především nemocniční park, atria a vestibuly. Strakonická nemocnice například v těchto prostorách připravuje posezení, kde bude zajištěna desinfekce ploch. 

„V rámci nemocničního pokoje bude umožněna návštěva v jednom okamžiku pouze u jednoho pacienta na dobu maximálně 20 minut,“ upozornil za strakonickou nemocnici Tomáš Fiala. O výjimkách, například o prodloužení návštěvy v paliativní péči, může rozhodnout primář či jím pověřený lékař oddělení.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky nemocnice, roušky, Strakonice, koronavir, návštěva, pacient, Tomáš Fiala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V nemocnicích stále platí povinnost nosit roušky, omezený zůstává i počet lidí při návštěvě pacienta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.