Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Amerika na dotek ruky. Muzeum Veteránů v Nové Bystřici nabízí unikátní sbírku luxusních vozů

PR článek

Už ve filmu Pelíšky měli Jiří Kodet s Bolkem Polívkou jasno v tom, že to americké je pochopitelně to lepší. Do Ameriky se každý jen tak nepodívá, natož aby se vrátil například do 30. nebo 50. let. Muzeum veteránů v Nové Bystřici vám ale takovou cestu časoprostorem hravě zařídí!

Novobystřické muzeum je sice mladé, letos v květnu zahájilo svou šestou sezónu, ale svým pojetím vcelku významné. Může se totiž pochlubit největší sbírkou předválečných amerických aut u nás a velice bohatou sbírkou luxusních vozů značky Lincoln, která nemá v celoevropském měřítku obdoby.

Otevřeno je: 
ČERVEN - ZÁŘÍ: pondělí - pátek 10 – 17 hodin, sobota - neděle 10 – 18 hodin
KVĚTEN, ŘÍJEN: sobota - neděle 10 – 17 hodin

Do nové sezóny Muzeum veteránů vstoupilo s několika novinkami, jako je rozdělení expozice na různé sály, jež jsou povětšinou věnovány jednotlivým desetiletím minulého století, popřípadě zasvěceny opravdu významným kouskům americké automobilové historie. Během prohlídky se tak ocitnete ve dvacátých letech, kdy auta ještě připomínala motorizované kočáry, v padesátých a šedesátých letech, kdy jejich karoserie dostaly pořádná křídla, anebo v sedmdesátých letech, které ovlivnila éra květinových dětí. Iluze každé doby je dokonalá a vy se tak v duchu přenesete jak mezi slavné komiky z Los Angeles, na Manhattan, tak do gangstery ovládaného Chicaga. Svůj samostatný sál má i někdejší luxusní značka Fordu Lincoln, která ve své době snesla srovnání i s Rolls-Roycem, a to včetně cen. V Lincoln Landu tak uvidíte vzácná, ručně vyráběná auta, jejichž renomé pochopitelně přiživovali i celebrity tehdejšího společenského života té doby – Elvis Presley, Frank Sinatra, Elizabeth Taylor, Nelson Rockefeller nebo prezident Dwight Eisenhower.

Muzeum veteránů ovšem není jen o autech, je to uceleném zážitku z návštěvy místa, které na vás dýchne svou neopakovatelnou atmosférou. A tak vřele doporučujeme vzít si na prohlídku čtyřkolových skvostů dostatek času, udělat si přestávku v malém kinosále s promítáním němých grotesek, kde můžete vystavená auta vidět jako filmové hrdiny, a zatímco budete vstřebávat milý automobilový zážitek u šálku dobré brazilské nebo honduraské kávy a muffinu, vaše děti se mohou vyřádit v dětském koutku, zazávodit si na počítačových simulátorech nebo si vybrat svoji první „Ameriku“ v podobě malého modelu od Matchboxu. V Muzeu veteránů mají Ameriku blíž než na dosah ruky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Muzeum veteránů, výstava, auta, Nová Bystřice, muzeum, Amerika, veterán, Bolek Polívka, Jiří Kodet, Elvis Presley, Dwight D. Eisenhower, Elizabeth Taylorová, Frank Sinatra, Nelson Rockefeller, Lincoln

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Amerika na dotek ruky. Muzeum Veteránů v Nové Bystřici nabízí unikátní sbírku luxusních vozů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.