Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Odstartovala sezóna dětských táborů, v Jihočeském kraji se bude rekreovat přes třicet tisíc dětí

Sezóna letních dětských táborů už jede naplno. Jižní Čechy jsou regionem s druhým největším počtem zotavovacích akcí a největším počtem rekreovaných dětí v rámci České republiky. Vloni se tu rekreovalo v 256 nahlášených zotavovacích akcích a 38 jiných podobných akcích přibližně 37 500 dětí.

Hygienici mají nahlášeno celkem 167 zotavovacích akcí, na kterých se v 354 bězích bude rekreovat 27 714 dětí. Počet těchto akcí je oproti loňskému roku nižší. Dětí i běhů je ale dvakrát více. „Dosud evidujeme 39 menších táborů, kde se v 57 bězích bude rekreovat 1 408 dětí. Momentálně tedy víme o 29 122 dětech, které pojedou v jižních Čechách na tábory, ale podle našich zkušeností budou další přihlášky zotavovacích akcí ještě přibývat v průběhu prázdnin,“ uvedla ředitelka KHS Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

V letošním roce zatím není nahlášený ani jeden putovní tábor. Důvodem jsou hygienické podmínky, které musejí organizátoři dodržovat. Krajská hygienická stanice se i proto letos více zaměří na častější kontroly. Mezi nejčastější prohřešky patří dodržování hygienicko-epidemiologických opatření. 

„Vloni jsme řešili celkem deset podnětů, především na úroveň stravování a problémy v hygieně ubytovacích prostor. Nemuseli jsme vydat žádný zákaz konání akce, ale především kvůli podmínkám ve stravování či plísni v ubytovacích prostorách jsme uložili celkem osm blokových pokut ve výši od tisíce do osmi tisíc korun a dvě rozhodnutí o likvidaci uskladněných potravin. Tady patří mezi nejčastější prohřešky zamrazování již rozmrazeného či výsekového masa, dodržování lhůt spotřeby potravin a nedostatky ve skladování a hygieně kuchyňských provozů,“ dodala ředitelka odboru hygieny dětí a mladistvých KHS Jihočeského kraje Marie Nosková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Redakce

Štítky Letní dětské tábory, hygiena, Jihočeský kraj, Česko, Krajská hygienická stanice, Kvetoslava Kotrbová, Marie Pštrossová-Nosková, dětský tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odstartovala sezóna dětských táborů, v Jihočeském kraji se bude rekreovat přes třicet tisíc dětí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.