Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na náměstí začíná Filmové léto. U radnice zaparkuje Kinematograf bratří Čadíků

Na střeše, Afrikou na pionýru, Hodinářův učeň nebo Poslední aristokratka. To je filmový výběr, na který si mohou ode dneška lidé v Budějcích zajít přímo na náměstí Přemysla Otakara II. Ke kašně se totiž vrací oblíbený Kinematograf bratří Čadíků.

Kinematograf bratří Čadíků je společností s pětadvacetiletou historií. Hlavní náplní činnosti společnosti je projekt Filmové léto, v jehož rámci se v letních měsících rozjíždějí do desítek měst v České i Slovenské republice projekční vozy vybavené projektory, které zde po několik dnů promítány především české filmy.

Kinematograf bratří Čadíků přijede na náměstí už dnes a zůstane do pátku 10. července. Čtyři dny si tak lidé v Budějcích mohou užít další kino pod širým nebem. Promítá se vždy od 21:45 hodin a připraveny jsou filmy Na střeše, Afrikou na pionýru, Hodinářův učeň nebo Poslední aristokratka.

Vstupné na projekce je dobrovolné a vybraný obnos je vždy věnován na dobročinné účely. Mezi dosud obdarované nadace patří Pomozte dětem, Kapka naděje, Archa Chantal, Masarykův onkologický ústav v Brně, Dar Života a Konto Bariéry. 

Letos tak jako v předešlých letech věnuje Kinematograf získané finanční prostředky na Konto Bariéry, pro které se v roce 2015 podařilo vybrat rekordních 1 200 000 korun. Od roku 1998 bylo díky Kinematografu celkem vybráno a nadacím věnováno přes 9 200 000 korun.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky kultura, kino, film, Kinematograf bratří Čadíků, České Budějovice, Afrika, Hodinářův učeň, Poslední aristokratka, Nadace Charty 77, Slovensko, Společně proti leukémii!, Masarykův onkologický ústav, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na náměstí začíná Filmové léto. U radnice zaparkuje Kinematograf bratří Čadíků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.