Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pátek byl nejteplejším dnem roku. Rekord padl i v Budějcích

Pátek byl zatím nejteplejším dnem letošního roku. Teplotní rekordy ale padly jen na šesti místech v Česku, na řadě stanic jsou totiž rekordy pro 10. července hodně vysoko, a to zejména z let 2010 a 2002. Nový rekord padl také v Českých Budějovicích, kde bylo naměřeno rovných 33 stupňů. Nejtepleji bylo v Brodě nad Dyjí, kde meteorologové naměřili 34,2 stupně Celsia.

Teploty v Česku v pátek vystoupaly na 29 až 33 stupňů. Přes 33 stupňů meteorologové naměřili na 18 stanicích, na řadě z nich to ale na rekord nestačilo. Šlo třeba o Dobřichovice (33,9 stupně), Dyjákovice, Průhonice nebo Husinec-Řež (shodně 33,7 stupně).

Nový teplotní rekord padl také v Českých Budějovicích. Tady naměřili meteorologové rovných 33 stupňů Celsia. Rekord byl ale překonán také v Kuchařovicích, Dukovanech, ve Velkém Meziiříčí a v Rýmařově.

Přes Česko ale přechází od západu studená fronta, která přinesla ochlazení. Ochladilo se až o více než deset stupňů a maxima v sobotu dosáhnou zhruba 18 stupňů Celsia.

Česko už letos zažilo několik tropických dní. První byl 13. června, kdy teploty překonaly 30 stupňů Celsia na více než 80 stanicích. Tropické dny byly i 27. a 28. června.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, meteorologové, teplota, léto, rekord, České Budějovice, Česko, stupeň Celsia, Brod nad Dyjí, Dobřichovice, Dyjákovice, Průhonice, Kuchařovice, Dukovany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pátek byl nejteplejším dnem roku. Rekord padl i v Budějcích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.