Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihočeské divadlo prodalo už třetinu vstupenek na letní hraní

Jihočeské divadlo prodalo za dva týdny víc než třetinu vstupenek na srpnový program po jihočeských hradech a zámcích. Do prodeje dalo 4400 lístků, prodaných je 1595, nejvíc na činohru. Jde o náhradní program za sezonu před otáčivým hledištěm v Českém Krumlově, kterou divadlo kvůli koronaviru zrušilo. Vstupenky na krumlovskou točnu pro rok 2021 začne scéna prodávat 1. října.

Prodej považuje za úspěch. „Většina pořadatelů, kteří měli akce plánované na léto, se snaží z nich alespoň něco uvést v život. Nastává velký přetlak kulturních aktivit, rozjíždí se festivaly," řekla vedoucí útvaru marketingu a komunikace divadla Jana Mazurová.

Divadlo bude hrát od 1. srpna na nádvořích zámků Blatná, Červená Lhota, Nové Hrady a Ohrada, také v Budějovicích. Nabídne činohru, operu i rodinná představení. Ve své kamenné budově uvede komedii Saturnin a historickou detektivku Ďáblův sluha, na ty dosud prodalo desítky vstupenek.

„Je to prázdninová víkendová záležitost. Předpokládáme, že přiláká lidi z lokalit, kde hrajeme, ale hlavně turisty. Oslovili jsme hotely, nabídku prezentujeme v informačních centrech. Návštěvnost hradozámeckých lokalit je veliká, mnoho Čechů zůstalo na prázdniny doma, tak doufáme, že je naše nabídka přiláká," řekla Mazurová. Vstupenky stojí od 100 do 500 korun, vyplývá z informací na webu divadla. Za komedii Zavolejte Jeevese zaplatí podle Mazurové čtyřčlenná rodina 800 korun.

V srpnu bude 18 představení. Diváky čekají dětské tituly Bruncvík a O Palečkovi, komedie Zavolejte Jeevese, večer s písněmi Osvobozeného divadla, poloscénická verze opery Rusalka i opera Prodaná nevěsta. Největší kapacita bude právě na tuto operu v Chřešťovicích na Písecku.

Do 7. září mohou diváci vracet vstupenky na zrušená představení před krumlovským otáčivým hledištěm. Asi 60 procent návštěvníků je chce vyměnit za lístky na příští sezonu, 40 procent žádá vrátit peníze.

„Diváci preferují, že nemusí v příštím roce shánět vstupenky. A mnoho lidí nám píše, že nám vstupenky nechává a na příští rok si koupí nové. S nimi podepisujeme darovací smlouvy, a je to rozpětí od paní, které přebývá 150 korun, až po řád desítek tisíc, za které si lidé nakoupili lístky," řekla Mazurová. S výměnou pomáhají dvě brigádnice.

Krumlovskou točnu od června divadlo opravuje. Rekonstrukce potrvá do března 2021, bude stát asi 24 milionů korun. Točna přináší Jihočeskému divadlu čtyři pětiny všech tržeb, které byly loni dohromady 55 milionů korun. V roce 2019 přijelo na otáčivé hlediště 58.863 diváků, tržby z prodeje vstupenek byly 43,3 milionu korun.

Autoři

Štítky Jihočeské divadlo, vstupenky, prodej, léto, koronavirus, vstupenka, divadlo, hlediště, Český Krumlov, Osvobozené divadlo, České Budějovice, zámek Blatná, Nové Hrady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské divadlo prodalo už třetinu vstupenek na letní hraní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.