Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V polovině srpna začne rekonstrukce Poledníku, nouzové nocoviště bude dál v provozu

Rozhledna na Poledníku se pomalu připravuje na rozsáhlou rekonstrukci. Stavební práce by měly začít v polovině srpna. Návštěvníci, kteří na rozhlednu vyrazí, musí počítat s omezením, a to hlavně na trase Velký Bor – Poledník. Touto cestou totiž bude jezdit těžká technika, která bude navážet materiál na stavbu.

Součástí rekonstrukce bude výstavba nového informačního střediska, kompletní oprava schodiště a oken a oprava opláštění a vyhlídky na střeše věže.

„Tento týden došlo k předání pracoviště. Stavební firma zahájí práce v průběhu srpna, a to hlavně ve vnitřních prostorách rozhledny. Dále se začne stavět venkovní lešení okolo rozhledny. Ta bude oplocena přenosným oplocením, které bude sloužit pro zařízení staveniště,“ popsal tiskový mluvčí Národního parku Šumava Jan Dvořák

Dobrou zprávou pro turisty je, že provoz nouzového nocoviště omezen nebude. Návštěvníci by ale měli dbát zvýšené opatrnosti. Při cestě na rozhlednu se totiž mohou potkat s těžkou technikou, která bude navážet materiál na stavbu. Největší ruch by měl být v ranních a podvečerních hodinách.

Stavební firma bude na Poledníku pracovat do té doby, do kdy jim to dovolí počasí. „V příštím roce, v termínu od května až do konce července, budou na řadě práce na fasádě – oprava stávajícího obložení a doplnění nových obkladů,“ dodal mluvčí. Celkový rozpočet této investiční akce je necelých 9,5 milionu korun bez DPH. 

Ohodnoť článek

Foto npsumava.cz

Štítky Poledník, rozhledna, oprava, Šumava, rekonstrukce, Velký Bor, Jan Dvořák, Národní park Šumava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V polovině srpna začne rekonstrukce Poledníku, nouzové nocoviště bude dál v provozu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.