Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Autokino v Temelíně představí obří obrazovku. Napájet ji bude přímo jaderná elektrárna

PR článek

Jednu z největších obrazovek ve střední Evropě představí unikátní projekt autokina v areálu Jaderné elektrárny Temelín. Promítání šestnácti filmů na parkovišti pod chladicími věžemi jednoho ze dvou nejvýznamnějších energetických zdrojů České republiky je součástí oslav jeho dvacetiletého výročí.

Domácí použití jednolité LED obrazovky s plochou téměř 50 metrů čtverečních a úhlopříčkou přes 10 metrů je prakticky vyloučené. Už proto, že pro její napájení je nutná průmyslová přípojka.  Pro autokino umístěné přímo pod chladicími věžemi jaderné elektrárny, ke které bude přímo připojena, je ale podle organizátorů ideální.

„LED obrazovka není tak citlivá na okolní světlo, takže můžeme začít o něco dříve, než je u letních kin obvyklé. Díky tomu stihneme dvě projekce, první od šesti hodin večer bude vždy rodinná, druhá, od půl desáté je určena spíš pro dospělé diváky. Obrazovka je navíc tak velká, že odpovídá těm největším plátnům,“ vysvětluje za organizátory Jana Gribbinová.

Pro oslavy dvacátého výročí provozu Temelína zvolil ČEZ operativně formu autokina, které odpovídá i přísným hygienickým nárokům. „Aktuálně nejsme v jižních Čechách jakkoliv omezeni, ale bezpečnost je pro nás vždy prioritou. Proto jsme zvolili formu autokina, kde se mohou lidé bavit i odděleně,“ doplňuje Gribbinová.

Unikátní autokino startuje v Temelíně už v pátek 24. července rodinným filmem „Jak vycvičit draka 3“, o půl desáté večer bude následovat český „Modelář“. V sobotu se diváci mohou těšit na hudební „Yesterday“ a akční snímek „Rambo: poslední krev“. Vjezd, případně vstup na parkoviště je zdarma, počet míst je ale omezen. Podrobný program i umístění autokina jsou k dispozici na webových stránkách.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky autokino, elektrárna, Temelín, Jaderná elektrárna Temelín, Česko, střední Evropa, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autokino v Temelíně představí obří obrazovku. Napájet ji bude přímo jaderná elektrárna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.