Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pro jih Čech platí povodňová bdělost, déšť může zvednout hladiny na druhý povodňový stupeň

Na Jihočeský kraj se ženou vydatné deště, které mohou zvednout hladiny vodních toků a řek na druhý povodňový stupeň. Varování platí do zítřejší druhé hodiny ráno a spadnout by mělo až 70 milimetrů srážek.

Rozvodnění řek a malých vodních toků hrozí na Českobudějovicku, Českokrumlovsku, Jindřichohradecku, Táborsku, Prachaticku, Strakonicku a Písecku.

„Vlivem silných bouřek se dají očekávat výrazné vzestupy hladin zejména menších vodních toků s možností dosažení SPA. Trvalejší vydatný déšť, který čekáme během pondělí a v noci z pondělí na úterý, podpoří další vzestupy hladin zejména v horských oblastech, ale i v podhůří hor, přičemž nelze vyloučit i dosažení 2. SPA,“ uvedli meteorologové. V platnosti také stále zůstává výstraha před silnými bouřkami.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky povodně, jižní Čechy, meteorologové, výstraha, bouřky, Jihočeský kraj, Česko, vodní tok, okres České Budějovice, okres Jindřichův Hradec, okres Tábor, okres Písek, okres Český Krumlov, okres Prachatice, okres Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro jih Čech platí povodňová bdělost, déšť může zvednout hladiny na druhý povodňový stupeň  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.