Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

SOUTĚŽ: Letní romantika, na kterou nezapomenete? Plavby po Vltavě a Lužnici

PR článek

Chcete si užít Hlubokou nad Vltavou a nedalekou ZOO z nového úhlu pohledu? Ještě více svým dětem zpříjemnit fajnový letní výlet? V tom případě si nenechejte ujít plavby vyhlídkového přívozu po Munickém rybníce. Loď jezdí v pravidelných intervalech až do přelomu září a října a nabízí skutečný zážitek.

Přístaviště se nachází poblíž kruhového objezdu v Hluboké nad Vltavou. Auto můžete nechat na nedalekém centrálním parkovišti. Patnáctiminutová plavba je samozřejmě možná i z druhého směru, tedy od ZOO Hluboká. Jízdní řád a všechny potřebné informace naleznete na TOMTO odkazu. 

Přívoz na Munickém rybníce, který je finančně podpořen z dotačního programu Jihočeského kraje, provozuje Jihočeská plavební společnost. Ta dále nabízí plavby po Vltavě a Lužnici z Týna nad Vltavou, a to od května do září. Upozornit musíme například na pravidelnou lodní linku z Týna nad Vltavou přes vorařskou obec Purkarec a soutěsku Vltavy, vyhlídku Baba až do Hluboké nad Vltavou – Hamry, odkud se loď vrací zpět. „Pluje se přes dvě plavební komory a nádhernou skalnatou přírodní rezervací Karvanice mezi Hlubockými oborami. Na tuto plavbu je nasazena historická výletní osobní loď Pálava, která vyplouvá v červenci a srpnu každé pondělí,“ upozorňuje David Machart z Jihočeské plavební společnosti a dodává, že Pálava pochází z padesátých let. Vyrobena byla v Hamburku a má původní motor z roku 1935. 

Co dál kromě výše zmíněného? Tady je přehled:

Týn nad Vltavou – soutok Vltavy a Lužnice - k přehradě Kořensko a zpět (cca 55 minut)
Prohlédněte si město Týn nad Vltavou a jeho okolí, jak jej viděli voraři, kteří plavili dřevo a zboží před více jak sto lety. Dále můžete zahlédnout oblíbenou rozhlednu Semenec čnějící z vrcholu skalního masivu a opodál se již nachází soutok Vltavy s Lužnicí. Kaplička stojící na samém soutoku je jediným pozůstatkem, kde se nacházely osady, které po vybudování přehrad Orlík a Kořensko zmizely pod hladinou. Na okolních skalnatých březích jsou vyhlídky, kterým se říká „Onen svět“.

Týn nad Vltavou s proplutím plavební komorou a zpět do Týna (cca 120 minut)
Proplavení plavební komorou je nevšedním zážitkem pro malé i velké. Pokud to výška hladiny přehrady Orlík dovolí, proplavíte se plavební komorou Kořensko a pokračovat budete krátkou plavbou po vodním díle Orlík. V opačném případě plujete přes komoru jez Hněvkovice pod vodní dílo Hněvkovice.

Týn nad Vltavou – Koloděje nad Lužnicí – zámek Mitrowicz a zpět (v jednom směru 50 minut)
O prázdninách se otevírají brány romantického zámku Mitrowicz, který se stal místním skvostem. Nabízí nejen možnost prohlídky zámku, ale i krásný zámecký park s bylinkovou zahradou, relax zónou a občerstvením.  

V Týně nad Vltavou se přístaviště nachází v těsné blízkosti centrálního parkoviště pod kostelem – kousek od náměstí. Plavby jsou vhodné pro kohokoliv - jednotlivce i skupiny, rodiny s dětmi, pěší i cyklisty.

SOUTĚŽ

Tři z vás mohou získat celkem tři různé poukazy na plavbu. Stačí do pátečního dne správně odpověď na následující otázku a mít štěstí při slosování.

Soutěž skončila! Z poukázky se mohou radovat Věra Michalicová, Jakub Karvánek a Tomáš Dušek! Výhercům gratulujeme!

Ohodnoť článek

Štítky soutěž, Českobudějovicko, plavba, Vltava, Lužnice, Týn nad Vltavou, Hluboká nad Vltavou, Munický rybník, zdymadlo, zámek, Vodní nádrž Orlík, Vodní nádrž Kořensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Letní romantika, na kterou nezapomenete? Plavby po Vltavě a Lužnici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.