Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Letní festival Město lidem, lidé městu letos nebude

Organizátoři hojně navštěvovaného festivalu Město lidem, lidé městu rozhodli o zrušení letošního ročníku. Stát se tak mělo po komunikaci s Krajskou hygienickou stanicí Jihočeského kraje a na základě nařízení vlády.

Ještě včera organizátoři akce sháněli dobrovolníky, kteří pomohou s přípravou letního festivalu, který se každoročně koná v ulicích Budějc. Dnes je ale všechno jinak. Akce se kvůli koronaviru konat nebude. 

„Na základě komunikace s Krajskou hygienickou stanicí Jihočeského kraje a na základě nařízení vlády jsme se rozhodli letošní ročník zrušit. Na přípravách jsme ještě před dvěma dny intenzivně pracovali. Za dva dny měly viset plakáty a billboardy,“ uvedli organizátoři na facebookové stránce. 

Vzhledem k rostoucím případům onemocnění koronavirem prý hygienici konání akce nedoporučili. I když se nabízelo opatření v podobě vytvoření koridorů v uličkách, organizátoři nechtěli návštěvníky omezovat. „Úplně by se vytratil duch akce a my bychom pořádali cvičení civilní obrany s kulturní vložkou. Frustrace je veliká, ztracený čas nikdo nenahradí a finanční ztráty jsou veliké. Snad se z toho nějak oklepeme a budeme mít chuť a sílu pracovat na ročníku 2021,“ dodali organizátoři ve vyjádření a zároveň poděkovali všem, kteří se na přípravách podíleli. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky koronavir, České Budějovice, M, festival, Krajská hygienická stanice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní festival Město lidem, lidé městu letos nebude  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.