Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Lipno volá všechny sportovce a závodníky. V sobotu vypukne Sport Fest

PR článek

Už tuto sobotu 15. srpna vypukne na Lipně velký svátek sportu. Lipno proto volá všechny nadšené sportovce i rekreační atlety a závodníky a zve je k návštěvě bohatého sportovního a kulturního programu. Tradiční sporty jako volejbal, běh či plavání, ale i ty méně známé jako je například travní lyžování či v této době velmi populární workoutové zdolávání překážek. To vše a zcela zdarma nabídne letošní Lipno Sport Fest.

Již 9. ročník Lipno Sport Festu se uskuteční od 15. do 22. srpna v Lipně nad Vltavou. Pod rukami zkušených závodníků a trenérů se bude možné naučit například správnému veslování i moderní jízdě na paddleboardu. V prostoru pod lipenským Aquaworldem se budou odehrávat všechny stěžejní akce letošního ročníku, avšak program je rozprostřen do celého lipenského areálu. Kulturní program pak vyvrcholí pátečním koncertem přední české zpěvačky Anety Langerové.

„I letos se nám podařilo obohatit tradiční program předchozích ročníků novinkami a zajímavostmi. Aktivní prožití letních dní na Lipně se sportem pro celou rodinu je naším hlavním cílem. Během Lipno sport festu si můžete zazávodit, ale i si zacvičit, zaběhat a zahrát různé hry jen pro radost. Zajímavou podívanou budou určitě i závody dračích lodích, které se letos výjimečně k našemu festivalu připojí,“ uvedla olympijská vítězka a spoluorganizátorka festivalu Kateřina Neumannová.

Zvučná jména obohatí sportovní týden

Známé tváře a úspěšní sportovci přijedou i letos předat své zkušenosti a podělit se o zážitky ze svých tréninků a závodů. Olympionik Václav Chalupa bude tradičně učit lidi veslovat, fitness instruktorka Hanka Kynychová tři dny cvičit, a zaplavat si bude také možné s paralympionikem Arny Petráčekem. Svůj um na travnaté sjezdovce předvede také mistr světa v travním lyžování Jan Němec. Zalyžovat si budou moci i návštěvníci, a to v neděli od jedné hodiny odpoledne. 

Bohaty doprovodný program nejen s lišákem Foxem 

Ke sportu bude také po celý týden, zejména malé návštěvníky, vybízet maskot lipenského areálu lišák Fox. Se svým animačním týmem je připraven děti zabavit i pobavit. „Každý den je nabitý nejen sportovními kurzy, závody a ukázkami, ale také zábavou s našim oblíbeným Foxem. Pravidelně se s ním můžete potkat v animačním stanu a také při každodenní lišákově diskotéce,“ doplnila informace o doprovodném programu mluvčí Lipna Olga Kneiflová. Připomněla také tradiční pohádky pro děti a páteční koncert Anety Langerové, který bude vrcholem kulturního programu festivalu.

Pátek bude patřit handicapovaným

Protože sport je pro všechny bez ohledu na věk, pohlaví či omezení, bude celý páteční program festivalu věnován handicapovaným sportovcům. Centrum Paraple si připravilo například trenažér na handbike i paddleboardy se sedačkou.  Všichni plavci pak mohou poměřit své síly s paralympionikem Arnym Petráčkem. 

„Jsem ráda, že se i letošní ročník bude moci uskutečnit. Zdraví životní styl a fyzická kondice je to nejvíc, co pro své zdraví můžeme udělat. Podpora všech partnerů je pro nás velmi důležitá. Společnost ČEZ celé akci pomáhá nejen finančně, ale i svými aktivitami, jako jsou paddleboardy, Energy zona a Oranžové kolo, jehož výtěžek jde opět na charitu," doplňuje Kateřina Neumannová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Lipno, akce, sport, zábava, víkend, Vodní nádrž Lipno, festival, Aneta Langerová, Kateřina Neumannová, ČEZ, Centrum Paraple, Václav Chalupa, Lipno nad Vltavou, Jan Němec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lipno volá všechny sportovce a závodníky. V sobotu vypukne Sport Fest  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.