Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Na Kramolíně se těžce zranil Australan, do nemocnice ho transportoval vrtulník

Velmi vážná zranění v oblasti pánve a klíční kosti si způsobil Australan, který jezdil v bikeparku na Kramolíně. Pro muže letěl vrtulník, který ho přepravil na traumacentrum českobudějovické nemocnice.

K nehodě došlo při sjezdu obtížné červené trasy kolem včerejší jedné hodiny odpoledne. „Přestože měl cyklista nejen přilbu, ale i všechny další bezpečnostní prvky pro jízdu obtížným terénem, utrpěl velice vážná zranění. Podle příznaků jsme měli podezření na zlomeninu v oblasti pánve a klíční kosti. To také později lékař letecké záchranné služby potvrdil,“ uvedl k výjezdu Aleš Fejfar, zasahující člen Horské služby Šumava.

Záchranáři Horské služby muži nasadili krční límec a zafixovali ho do vakuové matrace. Vzhledem k tomu, že se nehoda stala na špatně přístupném místě, musela pro pacienta dojet posádka v terénním autě. Muže si pak převzali záchranáři a transportovali ho do nemocnice v Budějcích. 

Horská služba už mnoho let upozorňuje na nutnost mít při jízdě v oblasti pohoří všechny doporučené bezpečnostní prvky. „Tato nehoda byla natolik závažná, že si ani nedovedu představit, jaké následky by mohla mít, kdyby cyklista nic z toho na sobě neměl. Je vidět, že naše doporučení a varování nejsou prázdnými slovy a opět se ukazuje, že zranění mohou znamenat nejen ohrožení zdraví, ale i života,“ apeloval na návštěvníky hor Michal Janďura, náčelník HS Šumava.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto horskasluzba.cz

Štítky horská služba, Kramolín, zranění, úraz, Nemocnice České Budějovice, havárie, Šumava, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Kramolíně se těžce zranil Australan, do nemocnice ho transportoval vrtulník  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.