Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

U Juvelu chtějí lidé nové chodníky a vodní prvky. Jejich podněty se použijí v projektu

Plánovaná regenerace lokálního centra na Pražském sídlišti u Juvelu má první náměty k nové podobě. S nápady přišli samotní lidé, kteří v této lokalitě bydlí. Místo by si podle nich nejvíce zasloužilo opravu chodníků, nové lavičky nebo vodní prvky. Jejich podněty se podle města stanou podkladem pro projektovou dokumentaci.

K regeneraci lokality na Pražském sídlišti se město rozhodlo v polovině srpna. Důvodem byla potřeba vylepšit vzhled a funkčnost této vyhledávané lokality. Do plánování a příprav se mohli zapojit i lidé pomocí dotazníku, který mohli vyplnit buď online nebo v klasické papírové formě.

„Celkem se jich aktivně zapojilo 279 lidí. Nejvíce zcela přirozeně ti, kteří v okolních domech bydlí. Většina z nich totiž náměstíčkem prochází téměř denně už několik let, místo znají detailně a mají i jasnou představu, jak by se dalo vylepšit,“ popsal náměstek primátora Ivo Moravec.

Díky jejich podnětům by se mohly opravit chodníky, které už jsou v některých místech i nebezpečné. Jako další by uvítali výsadbu stromů a zeleně, nové lavičky, odpadkové koše, ale i zapojení nových vodních prvků. Velká část také stála o napojení na cyklostezku. „Všechny tyto jejich podněty se stanou podkladem pro připravovanou projektovou dokumentaci,“ dodal náměstek Viktor Lavička.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto c-budejovice

Štítky regenerace, České Budějovice, oprava, chodník, Ivo Moravec, Pražské sídliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Juvelu chtějí lidé nové chodníky a vodní prvky. Jejich podněty se použijí v projektu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.