Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Akce Trousíme se na Kleť podpoří budějckou unii Roska

PR článek

Kulturní a společenská, ale hlavně benefiční akce na podporu lidí s roztroušenou sklerózou, kterou pořádá regionální organizace Unie ROSKA v Českých Budějovicích, se uskuteční v sobotu 26.9.2020.

„Na akci „Trousíme se na Kleť“, je krásné to, že vystoupat na vrchol může úplně každý. Tady totiž není podstatné podávat kdovíjaké výkony, nejde o čas ani o způsob, jakým horu Kleť pokoříte. Důležité je, zúčastnit se, a to třeba i s handicapem. Odměnou všem, kteří přijdou, je dobrý pocit, že někomu pomohli v zápase s nemocí, která je překážkou, ale možná i výzvou pro každého pacienta s diagnózou RS, stejně jako hora Kleť,“ říká Věra Švábová, předsedkyně ROSKY České Budějovice, která je hlavním organizátorem akce.

Cílem akce je vyvracet nepodložené mýty spojené s touto nemocí a upozornit na to, že pohyb je pro lidi s RS prospěšný. „Z prostředků, které na Kleti vybereme, uhradíme provoz rehabilitačního centra pro pacienty s RS, především odměny odborného rehabilitačního personálu a cvičební a rehabilitační pomůcky,“ vysvětluje Švábová.

Start je od 9:00 do 15:00 hodin na parkovišti Krásetín, pod horou Kleť. Zde po registraci a zaplacení startovného obdrží účastníci startovní čísla a vyrazí na vrchol hory. Jaký kdo zvolí způsob zdolání vrcholu je na každém z nich, zda půjdou přímo pod lanovkou, či procházkou po stezce, nebo dají přednost výhledu při jízdě lanovkou. V cíli na Kleti bude čekat malé občerstvení. Je připravena bohatá tombola, která bude mít čtyři slosování a to v 11.00, 13.00, 15.00 a 17.00 hod., aby šanci na výhru měli ti, co přijdou ráno, i opozdilci, kteří vyrazí až odpoledne. Dárky do tomboly věnovali naši podporovatelé a sponzoři a jsou opravdu zajímavé, jako např. vouchery na virtuální realitu, oděvy, kosmetika, dárkové koše a mnoho dalšího. K odpočinku i pro dobrou náladu bude po celou dobu konání akce hrát kapela P.S.T.K.. Pro děti je připravena lesní pedagogika ve spolupráci s Lesy ČR.

„Každý rok pořádáme pro pacienty i širokou veřejnost benefiční koncert ke Světovému a Národnímu dni RS na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích, což je akce kulturního a samozřejmě osvětového charakteru, kterou jsme letos museli z epidemiologických důvodů zrušit. Akci takového rozsahu jako bude „Trousíme se na Kleť“ pořádáme poprvé, a všichni se moc těšíme. Doufejme, že nám ji nic nepřekazí a všichni si ji náležitě užijeme,“ dodala nakonec Věra Švábová.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky unie Roska, Trousíme se na Kleť, roztroušená skleróza, Kleť, pacient, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Akce Trousíme se na Kleť podpoří budějckou unii Roska  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.