Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Většina okresů na semaforu je oranžová. Příští týden bude dál omezeno shromažďování

Většina okresů na mapě hodnotící regiony podle rizika nákazy koronavirem je oranžová. To znamená druhý stupeň nebezpečí. Nové údaje zachycující stav k 22. září dnes na tiskové konferenci představil ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO).

„Princip vyhodnocení je takový, že převažující barva v daném kraji byla brána za markantní a podle toho byl doporučený postup v daném kraji. Samozřejmě jsou drobné odchylky v okresech, které se liší od celkové barvy daného kraje," řekl Prymula

V Jihočeském kraji je na nově aktualizované mapě oranžově zbarvena většina okresů kromě Jindřichohradecka a Písecka. Prymula uvedl, že pokud by se takzvaný semafor brzy zbarvil do jedné barvy, bude nesmyslné jej dále publikovat.

Růst případů tento týden zpomalil

Pozitivní zprávou je, že nárůst počtu nových případů, který byl minulý týden exponenciální, nyní zpomalil. I přesto bude podle ministra zdravotnictví ještě dva měsíce trvat, než budou počty případů přijatelné. Období nárůstu a poklesu podle něj skončí v polovině roku 2021.

na tiskové konferenci Roman Prymula také uvedl, že v příštím týdnu budou vydána další opatření omezující shromažďování. Nová opatření by se měla dotknout hlavně volnočasových aktivit, nikoliv ekonomiky.

„Opatřeními, která jsme udělali, jsme schopni reprodukční číslo srazit někam k 1,2. Ale potřebujeme ho dostat pod jedna," řekl Prymula. Nyní je reprodukční číslo, které udává, kolik lidí nakazí jeden člověk s nákazou, 1,4," uvedl Prymula.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Roman Prymula, ministerstvo zdravotnictví, koronavirus, omezení, ANO 2011, Jihočeský kraj, okres Jindřichův Hradec, okres Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Většina okresů na semaforu je oranžová. Příští týden bude dál omezeno shromažďování  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.