Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Prymulo vyhul koně. Fanoušci Dynama protestovali proti vládním opatřením

Fanoušci fotbalového Dynama včera vyrazili protestovat proti vládním opatřením na budějcké Náměstí Přemysla Otakara II. Nelíbí se jim omezení kapacity v hledišti na utkáních a také neustálé vyzývání k nošení roušek. Na protest v centru města rozvinuli transparent s nápisem „Prymulo vyhul koně“.

„Transparent, ač působí vtipně, tak za ním skrýváme pobouření, se kterým musíme jako Dynamofans ven. Chceme se zaměřit pouze na sportovní omezení, nic víc. V ČR rozhodně nejsme jediný tábor fanoušků, kteří jsou nesmyslnými opatřeními, kvůli jakémusi podvodu na lidi znepokojeni,“ popsali své důvody fanoušci Dynama.

Smysl jim nedává omezení kapacity na všech stadionech a neustálé vyzývání k nošení roušek. „Pan premiér měl otevřené okno a to stačilo k tomu, aby nemusel do karantény. V čem je stojící člověk více ohrožen, než ten sedící? V čem nám ta rouška vlastně na tom stadionu pomůže? Proč má člověk sedět dva metry od dalšího člověka, když u stánku s klobásou se potká x jiných lidí,“ dodávají fanoušci. Lidí naštvaných na opatření podle nich přibývá. „Berte toto jako náš výkřik do éteru. Nechceme na nikoho útočit, pouze upozornit na několik absurdit v naší společnosti,“ doplňují.


Autor: Dynamofans

Jejich manifestaci ukončil příjezd několika policejních hlídek. „Akci jsme na místě vyřešili domluvou,“ uzavřel mluvčí policie Milan Bajcura. Policie událost nijak dále řešit nebude.

Fanouškům Dynama vadí, že nové nařízení omezuje počet diváků na venkovních sportovních a kulturních akcích na 2000, na vnitřních na 1000 sedících lidí, pokud jde o akce s více sektory. 

„Někteří namítají, že by chtěli, aby to bylo poměrově, a ne limitováno na 2000, aby na velkých stadionech to bylo více. My si toto uvědomujeme, ale zcela záměrně je limitace na tomto počtu, protože v takovýchto případech dochází k poměrně blízkým kontaktům po ukončení zápasu kolem stadionu. To je důvod, proč tady nejsou rozdíly,“ poznamenal už dříve ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO). U ostatních venkovních akcí, kde nejsou možné sektory, platí nadále limit 1000 osob.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eva Fišerová

Štítky České Budějovice, Dynamo, vláda, opatření, fanoušci, Roman Prymula, rouška, Přemysl Otakar II., Česko, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Richter

Zajímavý že sáhl DPMCB na pomalovaný vandaly ze vnitř HRADECKÝ MIDI DÍSL BIS

Sobota, 26. září 2020, 17:11Odpovědět

FOTO, VIDEO: Prymulo vyhul koně. Fanoušci Dynama protestovali proti vládním opatřením  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.