Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Třeboňské lázně mohou kvůli viru přijít o desítky milionů. Provozovatel doufá v pozitivní nulu na konci roku

Slatinné lázně Třeboň nebudou na letošní sezonu vzpomínat v nejlepším. Ztráta ve výnosech za letošní březen až květen kvůli koronaviru může být 83 milionů korun. Lázně kvůli koronaviru upravily plán oprav, snížily investiční výdaje.

Kvůli vládním omezením opustil lázně na jaře poslední klient po Velikonocích. První noví znovu přijeli na konci dubna. Na léto měly lázně pobyty vyprodané, řekl již dříve starosta Třeboně Jan Váňa (ODS), který je i jedním z jednatelů lázní.

"Jak velká ztráta bude, zřejmé ještě není, protože řada věcí se bude dopočítávat. Město nám odpustilo nájemné, čerpali jsme program Antivirus, vzali jsme si úvěr na rekonstrukci Bertiných lázní. Když to všechno poběží dobře, mohla by to být (na konci roku) pozitivní nula," řekl jednatel lázní Vilém Kahoun.

Pod firmu Slatinné lázně, kterou vlastní město, patří Bertiny lázně a lázně Aurora. Pracuje v nich 460 lidí, ubytovací kapacita je kolem 650 lůžek. Letos v červnu dokončily modernizaci Bertiných lázní za 250 milionů Kč. Stavební firma zmodernizovala 87 pokojů, některé dvoulůžkové předělala na jednolůžkové. Nové jsou i jídelna a kuchyně. Kapacita je 178 lůžek. Ceny ubytování stouply o 300 až 700 korun. Lázně si na rekonstrukci letos vzaly bankovní úvěr 72 milionů Kč.

Loni lázně také rekonstruovaly vrty, ze kterých lázně Aurora čerpají vodu. Částečně se také modernizovala technologie na úpravy vody v bazénech.

Základní léčebné procedury v Třeboni kombinují slatinné koupele a zábaly s ručními masážemi. Třeboňská pánev patří mezi nejbohatší česká naleziště rašeliny a slatiny. Tradice moderního lázeňství se tam datuje rokem 1883.

Autoři | Foto Lázně Třeboň

Štítky ČR, lázně, koronavirus, Třeboň, Velikonoce, Jan Váňa, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třeboňské lázně mohou kvůli viru přijít o desítky milionů. Provozovatel doufá v pozitivní nulu na konci roku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.