Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Polská paštika z husích jater obsahovala také kuřecí vnitřnosti. Etiketa to ale neuváděla

Státní zemědělská a potravinářská inspekce odhalila další potravinu na českém trhu, která měla jiné složení, než jaké uvádí etiketa. V polské paštice s husími játry nabízené v obchodě Tesco odhalil laboratorní rozbor také kuřecí játra, která ovšem výrobce na obalu neuváděl. Podle inspekce jde o klamavou reklamu.

„Na obalu bylo k podílu masných složek uvedeno: husí játra a vepřová játra. Laboratorní rozbor ale ve výrobku potvrdil přítomnost bílkoviny kuřecích jater, které nebyly na obalu vyznačeny, a proto se jedná o potravinu označenou klamavě s ohledem na skutečné složení,“ shrnul mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Paštiku už muselo Tesco stáhnout z regálů. I tak se může objevit v některé z domácností. Pochybení odhalil rozbor v paštice o váze 100 gramů s označením data minimální trvanlivosti do 13. 5. 2022.

„Potravinářská inspekce nařídila neprodlené stažení výrobku z tržní sítě a zahájí s kontrolovanou osobou správní řízení o uložení pokuty. Zároveň inspekce informaci vloží do evropského systému pro boj s falšovanými potravinami, které umožní došetření případu v zemi původu potraviny,“ uzavřel Kopřiva.

Ohodnoť článek

Foto SZPI

Štítky SZPI, paštika, Tesco, falšování, játra, jídlo, Státní potravinářská inspekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Polská paštika z husích jater obsahovala také kuřecí vnitřnosti. Etiketa to ale neuváděla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.