Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Příští týden přinese do Česka četné přízemní mrazíky

Na procházky pouze v krátkém rukávu zapomeňte. Nejvyšší denní teploty v příštím týdnu budou kolem deseti stupňů Celsia. Zejména zahrádkáři už musí v noci počítat s přízemními mrazíky. V dalších dvou týdnech se mírně oteplí.

Měsíční výhled se zaměřuje na týdenní průměry, nepostihuje proto všechny možné výkyvy počasí. Úspěšnost výhledu se podle meteorologů pohybuje u teplot kolem 75 procent, u srážek je zhruba 65 procent. Předpověď na třetí a čtvrtý týden se často blíží dlouhodobým klimatickým hodnotám pro daná období.

"Předpokládáme, že období od 12. října do 8. listopadu bude teplotně průměrné," uvedli meteorologové. Od hodnot běžných pro tuto část roku by se příští čtyři týdny neměly lišit ani množstvím deště. Srážkové úhrny se budou pohybovat většinou mezi pěti a deseti milimetry vody na metr čtvereční za týden.

Týdenní průměr denních maxim bude v příštím týdnu kolem deseti stupňů Celsia, v úterý jen mezi šesti a deseti stupni. "Minimální noční teploty se budou pohybovat po většinu týdne kolem tří stupňů Celsia s četnými přízemními mrazíky," přepokládají meteorologové. Ke konci týdne by se noční minima mohla dostat na šest stupňů.

Navazující dva týdny by měly být mírně teplejší. V noci budou teploty klesat nejčastěji ke čtyřem stupňům, přes den bude kolem 11 stupňů. Počátkem listopadu by se mělo opět mírně ochladit.

Dlouhodobá průměrná teplota pro období od 12. října do 8. listopadu je 6,3 stupně Celsia. Nejchladněji bylo v roce 1974, kdy průměr činil 3,3 stupně. Zatím nejvyšší průměr 9,6 stupně Celsia meteorologové zaznamenali na podzim před dvěma lety.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, podzim, teplota, mrazík, stupeň Celsia, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příští týden přinese do Česka četné přízemní mrazíky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.