Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vadí vám nepořádek v okolí? Řekněte starostovi, kameru lze vyhrát zdarma

PR článek

Narušování veřejného pořádku a ničení majetku města řeší Veselí nad Lužnicí. Problém se týká místního zrekonstruovaného dětského hřiště. Podobné „slepé místo“, tedy problémovou lokalitu, najdeme v každé obci. Může se jednat o okrajovou ulici, zapadlý podchod, komunikaci, kde opakovaně dochází k přestupkům, nebo rizikový vodní tok. Společným jmenovatelem bývá nepořádek, vandalismus, zvýšená kriminalita, odlehlost či koncentrace problémových osob.

Právě na místa, kterým se místní vyhýbají a které pravidelně přidělávají vrásky městským orgánům i policii, si chce posvítit soutěž Slepá místa. Projekt, v němž je Drbna mediálním partnerem, iniciovala společnost Axis Communications, hlavním partnerem je Svaz měst a obcí. Do soutěže lze přihlásit rizikové lokality v obci. Přihlášená místa následně posoudí odborná porota a vítězná lokalita získá inteligentní dohledový bod v hodnotě 150 tisíc korun. V tuto chvíli soutěží o kamerový dohled 11 projektů z celé ČR – podpořit je můžete například hlasováním nebo sdílením na sociálních sítích.

Nechráněné dětské sportovní hřiště

Večerní setkávání mladistvých na nově zrekonstruovaném dětském sportovním hřišti je pro radnici ve Veselí nad Lužnicí velkým problémem. Jejich přítomnost totiž bohužel velmi často znamená ničení majetku města nebo narušování veřejného pořádku. Nové hřiště by tak radnice ráda ochránila kamerovým systémem, který by pomohl vandalismu zabránit.

Chytré kamery přináší okamžitý efekt

Výhra v podobě chytré kamery, vybavené potřebnou analytikou, může problémové lokality významně eliminovat nebo úplně odstranit. Kameru lze například vybavit tlampačem, jehož prostřednictvím je možné v reálném čase oslovit výtržníky či vandaly. Efekt odrazení v takovém případě funguje téměř na 100 %. Jiná inteligentní funkce dokáže upozornit na to, že se na určitém místě dotyčná osoba zdržuje podezřele dlouho. To se hodí například v případě prevence sprejerství. V neposlední řadě umí kamery vybavené příslušnou analytikou rozpoznat kritické zvýšení hladiny vodního toku a vyslat zprávu povolaným osobám.

Víte o slepém místě, které by v soutěži nemělo chybět? Informujte o soutěži své zastupitele! Veškeré informace najdete na stránce www.slepamista.cz, a to včetně vzorového e-mailu zastupitelům.

Ohodnoť článek

Štítky bezpečnost, kamera, Slepá místa, videokamera, Veselí nad Lužnicí, soutěž, Svaz měst a obcí České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Richter

STAČÍ HLÁŠENÍ ZÁVAD

Neděle, 11. října 2020, 18:14Odpovědět

Vadí vám nepořádek v okolí? Řekněte starostovi, kameru lze vyhrát zdarma  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.