Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na Černou věž se lidé nepodívají. Zavřená bude do konce října

Stejně jako galerie, muzea nebo divadla i Černá věž se musela kvůli přijatým koronavirovým opatřením pro veřejnost uzavřít. Na město z výšky se lidé nepodívají minimálně do 26. října, kdy by se měla zavedená omezení, pokud se situace zlepší, znova uvolnit.

Dominanta Českých Budějovic se od dnešního dne veřejnosti uzavřela. „Nedávno přijaté krizové opatření Vlády České republiky omezující provozy řady kulturních i památkových objektů se vztahuje rovněž i na veškeré historické stavby. Nebude-li stanoveno jinak, Černá věž by mohla být zpřístupněna nejdříve od 26. října," uvedl mluvčí radnice Petr Ferebauer.

Uzavřené divadlo

Od dnešního dne je také uzavřeno Jihočeské divadlo. Zrušena jsou všechna představení včetně kurzů a programů pro veřejnost. Uzavřena je také pokladna divadla. Prodej vstupenek je pozastaven a bude spuštěn jakmile bude možné divadla znovu otevřít. 

„Stávající doba a vládní nařízení nám neumožňují připravovat hrací plány, za které bychom mohli ručit. Proto od pondělí 12. 10. zastavujeme prodej vstupenek na všechna naše představení vyjma těch před Otáčivým hledištěm v roce 2021, a to až do odvolání. O opětovném spuštění prodeje vás budeme informovat hned jak bude zřejmé, že divadla budou moci znovu hrát. Toto rozhodnutí považuji za jediné správné, které si lehkovážně nezahrává s důvěrou našich diváků,” uvedl k celé situaci ředitel divadla Lukáš Průdek

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Černá věž, koronavius, omezení, divadlo, České Budějovice, Česko, Jihočeské divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Černou věž se lidé nepodívají. Zavřená bude do konce října  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.