Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nenasazené roušky i popíjení na veřejnosti. Strážníci řeší desítky přestupků spojených s opatřeními

Na dodržování mimořádných opatření spojených s koronavirem dohlížejí budějčtí strážníci. Jen za říjen řešili v ulicích města desítky přestupků a vyjížděli k padesátce oznámení. Nejčastěji se jedná o porušování povinnosti nošení ochrany dýchacích cest.

„Strážníci městské policie v rámci své běžné hlídkové činnosti dohlížejí na dodržování aktuálně platných krizových a mimořádných opatření. Nejvíce se zaměřují na užívání ochrany dýchacích cest, zákaz volného pohybu osob, zákaz maloobchodního prodeje a poskytování služeb, nebo zákaz přítomnosti osob v provozovnách stravovacích služeb,“ shrnula mluvčí strážníků Věra Školková. Strážníci denně zkontrolují více než 50 provozoven.

V souvislosti s mimořádnými opatřeními řešili strážníci v Českých Budějovicích za období 5. – 27. října celkem 63 přestupků. Dvě třetiny z nich vyřešili domluvou, třetinu pokutou na místě nebo předáním správnímu orgánu.

Za stejné období strážníci přijali také 52 oznámení týkajících se porušování nařízení. Polovina všech telefonátů na linku 156 se týkala nenasazené roušky. Ve zbylých případech šlo o popíjení alkoholu na veřejnosti nebo třeba přítomnosti osob ve stravovacích zařízeních, která mají být uzavřena.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky České Budějovice, opatření, strážníci, kontrola, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nenasazené roušky i popíjení na veřejnosti. Strážníci řeší desítky přestupků spojených s opatřeními  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.