Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Havlíček: Předvánoční prodej se bude řešit v polovině listopadu

Vláda podle ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka (za ANO) nechce "pohřbít" předvánoční trh. Prodejny by mohly fungovat v určitém režimu, začne se to řešit od poloviny listopadu. Už nyní pracuje na různých scénářích uvolňování, které nenastane ze dne na den, ale v řádu dnů, možná týdnů. Havlíček to dnes řekl v pořadu Partie Terezie Tománkové na Primě.

V polovině listopadu budou podle Karla Havlíčka k dispozici relevantní čísla, podle kterých bude možné diskutovat nad uvolňováním vládních opatření.

„Už dneska pracujeme na různých scénářích. Scénáře předvánočního režimu - volnějšího, méně volnějšího až úplně restriktivního," řekl. V potaz se podle něj bude brát reprodukční faktor, tedy údaj, kolik lidí nakazí jeden nakažený, počet nakažených a obsazenost lůžek v nemocnicích.

Podle poslance Miroslava Kalouska (TOP 09) by vláda měla předem deklarovat, při jakých číslech bude obchody otevírat. Po jasném plánu opozice i veřejnost podle něj volá od března. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) řekl, že o uvolňování kabinet už diskutoval. Pokud to situace umožní, souhlasí s uvolněním restrikcí, ale nesmí se to přehnat, uvedl.

V České republice platí od 22. října zákaz maloobchodního prodeje a služeb. Obchody, které mají z vládního opatření výjimku, jako jsou potraviny, drogerie nebo optiky, mohou od středy fungovat maximálně do 19:59. V květinářství mohou v jeden čas nakupovat nanejvýš dva zákazníci. Povoleny nejsou trhy kromě prodeje potravin na farmářských trzích.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Vánoce, nákupy, vánoční nákupy, koronavirus omezení, Karel Havlíček, Terezie Tománková, ANO 2011, TV Prima, Miroslav Kalousek, TOP 09, Jan Hamáček, ČSSD, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Richter

Vláda slíbyla před chvílí že VÁNOCE , SILVESTR a NOVÝ ROK nebude .

Neděle, 1. listopadu 2020, 19:29Odpovědět

Havlíček: Předvánoční prodej se bude řešit v polovině listopadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.