Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Gurmáni, pozor! Za pomoci Skyru Bohušovické mlékárny se dají připravit nejrůznější dobrůtky

PR článek

Rybí pomazánka ze Skyru? Že to zní dobře? A stejně tak chutná! Nemluvě o následné sladké tečce, kdy jsme si v redakci užili mražený Skyr jogurt. Ale od začátku…

Že se za pomoci Skyru Bohušovické mlékárny dají vyrobit různé dobroty, není žádné tajemství. Možností je mnoho, a pokud chcete inspiraci, navštivte například web www.skyrcz.cz, kde naleznete kupu receptů. My jsme vsadili na zmíněnou rybí pomazánku.

Co jsme potřebovali? Jednu konzervu tuňáka ve vlastní šťávě nebo v olivovém oleji, jednu lžičku hořčice, jednu menší cibuli, citronovou šťávu, sůl a pepř… No a samozřejmě Skyr, v tomto případě Skyr Natur.

TIP REDAKCE NA SKYR DOBROTU:

Kokosové osvěžení

Co potřebujete: 1 kelímek Skyru Natur 140 g z Bohušovic, 0,5 dcl silnější kávy, 1 dcl kokosového mléka, 1/2 banánu, několik kostek ledu
Postup: Řádně promíchat, případně rozmixovat, podávat vychlazené. Dobrou chuť!

Cibuli jsme nasekali na pěkně jemňoučké kousíčky, které jsme smíchali se Skyrem, tuňákem, hořčicí, solí a pepřem. Výsledek jsme zakápli citronovou šťávou, ještě jednou promíchali a v závěru dochutili, jak nám poručily naše natěšené chuťové buňky. Snadné, že?

Pomazánku jsme si namazali na pečivo, a když jsme se spokojeně chystali na odchod, zmínila kolegyně, že na nás ještě čeká překvapení v mrazáku. Tím překvapením byla zmrzlina, respektive Skyr mražený jogurt. Použila na něj dvě broskve, 60 gramů třtinového cukru, 250 gramů Skyr z Bohušovic Natur a jednu lžičku čerstvé limetkové šťávy. Podnět opět našla na webu Skyru, kde jsou třeba i moc dobře vypadající ovocné nanuky, nebo smoothie a shaky.

Kdo by rád něco trošku složitějšího, může mimo jiné vyzkoušet bylinkovou frittatu s hráškem. Skvěle vypadá také irský soda chléb či Skyr snídaňový koláč. Aktuální radostí může být i dýňová polévka, kterou Skyr Natur příjemně zjemní. Fajn tipy naleznete kromě zmíněného webu na facebookových stránkách bohušovického Skyru, které jsou pravidelně aktualizované. Určitě budou rádi, když se tam pochlubíte i nějakým vaším nápadem, jak Skyr dále využít.

Skyr je islandská tradice, která se už naplno zabydlela i u nás. Bohušovická mlékárna ho vyrábí od roku 2016. Příchutí je hned několik a pro gurmány výrobce každou sezónu připravuje i překvapení v podobě limitovaných edic. Těmi aktuálními jsou příchutě jablko-štrúdl a kokos-mandle.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Skyr, Bohušovická mlékárna, jogurt, tip, pomazánka, Bohušovice nad Ohří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gurmáni, pozor! Za pomoci Skyru Bohušovické mlékárny se dají připravit nejrůznější dobrůtky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.