Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na WhatsApp bude možné posílat zprávy, které se po sedmi dnech vymažou

Aplikace WhatsApp, která patří sociální síti Facebook, tento měsíc spustí novou službu, a to zasílání zpráv, které se po sedmi dnech vymažou. Podobnou možnost nabízejí i jiné platformy, jako Signal. Funkce má posílit pocit většího soukromí pro uživatele, uvedl Facebook v prohlášení.

Popularitu mizejících příspěvků odstartovala sociální síť Snap, která umožnila uživatelů posílat fotografie a videa, která po jejich otevření zmizela. Rozšiřování mizejících příspěvků i mezi dalšími sítěmi je odpovědí na obavy zákazníků o jejich soukromí. Také twitter začal letos testovat mizející příspěvky.

Nová služba přiblíží WhatsApp konkurentům jako Signal, což je aplikace pro zasílání zpráv, kterou podpořil Edward Snowden, který zveřejnil informace o masivním a do té doby utajovaném celosvětovém sledování telefonů a elektronické komunikace ze strany bezpečnostních služeb USA. Signal dává uživatelům možnost poslat zprávy, které se po předem stanovené době, někdy sedmi dnech, vymažou.

Generální ředitel Facebooku Mark Zuckerberg naznačil rozšiřování nabídky mizejících zpráv v nabídce již loni, kdy uvedl, že firma se zaměří na šifrovanou, soukromou a mizející komunikaci. Služba Stories na instagramu maže příspěvky po 24 hodinách, uvedla agentura Bloomberg.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky WhatsApp, novinka, zprávy, Facebook, Signal, Edward Snowden, Mark Zuckerberg, USA, Bloomberg, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na WhatsApp bude možné posílat zprávy, které se po sedmi dnech vymažou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.