Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Město se pomalu ladí do vánoční atmosféry. Přichystané jsou i novinky

I přesto, že adventní trhy na náměstí letos nebudou, o vánoční atmosféru ve městě nepřijdeme. Město začalo s výzdobou ulic a přichystalo pro letošní rok i několik novinek. Více vánočních motivů by se mělo objevit na Lannovce nebo Zátkově nábřeží.

Město se pomalu ale jistě připravuje na vánoční atmosféru. V ulicích už se postupně objevuje výzdoba, která se letos rozroste do dalších částí Budějc. Loni byla doplněna na nábřeží slepého ramene, v ulicích U Černé věže a Piaristická nebo u vjezdu do centra ulicí Karla IV. 

Novou výzdobu mohli lidé vidět také u Lannovy třídy, Na sadech, na Mariánském náměstí nebo na sídlišti Vltava. Letošní novinkou bude osvícení vánočních stromů v Kalištích na točně MHD, na sídlišti Máj v ulici Antonína Barcala a v Suchém Vrbném v parku ulice Libušina. „Sváteční výzdoba bude rozšířena a doplněna o vánoční motivy na Lannově třídě směrem k nádraží a dále také na Zátkově nábřeží u KD Slavie. Celkem bude letos v Budějovicích svítit devět stromů,“ říká náměstek primátora Ivo Moravec.

„Chceme, aby si lidé i v této složité době Vánoce užili. Mnoho akcí pořádaných městem, jako například hojně navštěvovaný přílet anděla, jsme v důsledku epidemické situace museli zrušit. Bohatým nasvícením se snažíme připomenout, že tyto svátky jsou nádherné a aby se právě tak na ně všichni pokusili dívat,“ dodává náměstek.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky advent, Vánoce, výzdoba, město, České Budějovice, Karel IV. Lucemburský, Antonín Barcal, Černá věž, Ivo Moravec, Vltava, Mariánské náměstí (Brno), Suché Vrbné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladimír Faltus

Je to hezké, ale advent je ještě daleko. Vzhledem k tomu, že spousta jiných činností bude zrušena, uniká mi důvod toho spěchu.

Čtvrtek, 12. listopadu 2020, 02:31Odpovědět

Město se pomalu ladí do vánoční atmosféry. Přichystané jsou i novinky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.