Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lidé bez domova dobrovolně uklízí město. Za práci dostanou zaplaceno stravenkami

Budějcká stravenka. Tak se jmenuje projekt, který má podpořit lidi bez domova v Českých Budějovicích, kteří dobrovolně pomáhají s úklidem města. Za peníze, které lidé na projekt pošlou, jsou nakoupeny stravenky, které umožňují lidem bez domova nakoupit si jídlo. Za každou hodinu úklidu dostanou jednu stravenku.

Projekt spustila Městská charita České Budějovice přes webové stránky darujme.cz. Principem je vybrat od doborovlných dárců peníze, za které se nakoupí stravenky pro lidi bez domova, kteří dobrovolně pomáhají s úklidem města. Lidé mohou ve sbírce věnovat jakoukoliv částku od šedesáti korun.

Dobrovolníci uklízí vždy v pondělí, ve středu a v pátek v lokalitách, kde je nepořádek. „Už se uklízelo například v Háječku, na Lannově třídě, u vlakového nádraží, kolem garáží v Jírovcově ulici, na Mariánském náměstí, na Plzeňské i na Střeleckém ostrově. Za měsíc jde zhruba o 100 dobrovolnických hodin a rozdání asi 360 stravenek,“ říká náměstek primátora Ivo Moravec. Na projektu se bude podílet i město, které přispěje částkou ve výši 20 tisíc korun. Kofinancování projektu schválila na pondělním jednání rada města.

60 lidí, 1990 stravenek

Na úklidu města už se podílelo více než šedesát lidí bez domova. „Díky podpoře dárců jsme mohli předat více než 1990 stravenek.Tento počet není jen číslem v tabulce. Znamená tisíc devět set devadesát hodin času, ve kterém jsme společně s lidmi bez domova mohli jít dobrým směrem,“ uvádí charita na svém webu.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská charita České Budějovice

Štítky Budějcká stravenka, lidé bez domova, úklid, pomoc, charita, stravenky, bezdomovec, projekt, České Budějovice, Ivo Moravec, Háječek, Mariánské náměstí (Brno), Střelecký ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alfred Jarry

Za práci se ale platí penězi!

Čtvrtek, 12. listopadu 2020, 11:46Odpovědět

Lidé bez domova dobrovolně uklízí město. Za práci dostanou zaplaceno stravenkami  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.