Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Adventní trhy zrušily i Prachatice. Nebude nejspíš ani novoroční ohňostroj

Také Prachatice se přidaly k dalším jihočeským městům, která se rozhodla zrušit letošní adventní program. Nebude nejspíš ani novoroční ohňostroj. O zrušení rozhodli radní města. Řešili také rozpočet na příští rok, ve kterém město počítá s příjmy 271 milionů korun a výdaji 262 milionů. Přebytek bude použit na splátky úvěrů. Na investice půjde 31,5 milionu. V prvním čtení projednali návrh radní.

Adventní program je zrušený

Radní zrušili adventní program. Na náměstí bude vánoční strom a jesličky, po městě vánoční výzdoba. Neuskuteční se ale trhy ani kulturní akce. Nejistý je i novoroční ohňostroj, na nějž chodí až 2000 lidí.

Prachatice, v nichž žije téměř 11 tisíc lidí, mají letos vyrovnaný rozpočet s výdaji 285,6 milionu korun a stejně vysokými příjmy. Na investice šlo kolem 55 milionů Kč. Rozpočet kvůli koronaviru město neměnilo.

Rozpočet na příští rok

Návrh ještě projednají zastupitelé na pracovním zasedání, poté ještě jednou radní. „Koalice se na návrhu už shodla, ale můžeme předpokládat, že tam budou některé připomínky, byť si myslím, že je tam zaznamenána drtivá většina toho, co je reálné," řekl starosta Martin Malý (Nezávislí).

Některé plánované investice, jako opravu letního kina či koupaliště, radnice odložila. Dokončí ty, jež začaly letos, což je pro rok 2021 suma 17 milionů korun: budou to střelnice v průmyslové zóně a oprava ulice Lázeňská. Z nových investic opraví město 30 koupelen ve svých panelových domech v Italské ulici, 1,5 milionu dá na projekční práce pro opravy horské chaty Libín, plánuje i nástavbu budovy dobrovolných hasičů ve Starých Prachaticích.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto prachatice.eu

Štítky ČR, správa, hospodářství, rozpočet, Prachatice, ohňostroj, investice, oprava, Martin Malý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Adventní trhy zrušily i Prachatice. Nebude nejspíš ani novoroční ohňostroj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.