Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Známí kuchaři podpořili charitativní kalendář pro Autis Centrum. Zrušení akcí jim zkomplikoval prodej

Sára je mladá slečna s autismem, která s ostatními klienty Autis centra v Českých Budějovicích nafotila společně s finalisty MasterChef Česko Pepou Nemravou a Viki Hrazdílkovou charitativní kalendář 2021 plný oblíbených receptů.

Vařilo a fotilo se v prostorách Fine Food Academy. Jak Sára, tak ostatní klienti, rádi vaří a díky útulné kuchyni a vlídnému přístupu kuchařských celebrit si všichni společné vaření a focení kalendáře opravdu užili.

Výtěžek z prodeje tohoto kalendáře je určen k vybavení nového týdenního stacionáře pro dospívající a dospělé klienty s autismem. Tento pobytový stacionář by měl ulehčit pečujícím rodinám a zároveň pomoci k osamostatnění dospělých lidí s autismem. V České republice se takováto zařízení prakticky nevyskytují, ačkoliv se jedná o velmi potřebnou službu, která je zejména v případě rodin, kde chybí na péči jeden z rodičů, naprosto nezbytná. 

Editorem charitativního kalendáře je maminka Sáry, Ladislava Votrubová, která byla plná očekávání, jak výtěžek z prodeje kalendářů pro dobrou věc pomůže k získání tolik potřebných finančních prostředků na vybavení nových prostor stacionáře. Bohužel v současné situaci sešlo ze všech akcí, které Autis Centrum mělo pořádat, a kde bylo možno kalendář zakoupit.  

„Uvědomuji si, že nejsme jediní, kteří v současné době bojují o každou korunu a někdo dokonce o svou existenci. Dokážu se smířit s tím, že má roční práce přišla v niveč, ale nedokážu se smířit s tím, že tak krásné kalendáře pro dobrou věc nepomohou potřebným,“ posteskla si Ladislava Votrubová. „Jsem vděčná vaši redakci, že mi umožnila náš příběh zveřejnit a jsem si jistá, že se i v této době najde spousta lidí s dobrým srdcem, kterým se kalendář s recepty od finalistů MasterChef Česko a známého jihočeského kuchaře Jana Kroba bude líbit. Je to praktická věc, která určitě potěší i jako dárek,“ dodává již s úsměvem

Komu z vás není příběh 70 klientů českobudějovického Autis Centra lhostejný, stejně jako naší redakci, může tak koupí kalendáře s recepty udělat radost sobě nebo svým blízkým. My už jsme si v redakci radost udělali. Kalendář se dá pověsit na zeď i postavit na stůl.

Kalendáře si mohou lidé objednat na webových stránkách Autis centra. Navíc dostanou při zadání kódu „Drbna10“ slevu ve výši deset procent.

Soutěž o tři kalendáře 

Díky soutěži s Budějckou Drbnou mohou tři čtenáři vyhrát kalendář zdarma. Stačí jen správně odpovědět na soutěžní otázku a čekat na slosování. 

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

S jakým kuchařem nafotili kalendář?

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky Autis centrum, Pepa Nemrava, Viki Hrazdílková, Fine Food Academy, kalendář, autismus, MasterChef Česko, recept, České Budějovice, soutěž, Česko, Jan Krob

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Známí kuchaři podpořili charitativní kalendář pro Autis Centrum. Zrušení akcí jim zkomplikoval prodej  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.