Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Legendární PRSTOLE z Budvaru je k dostání v budějckých obchodech

PR článek

Srdce každého milovníka dobrého piva musí zaplesat při ochutnání PRSTOLE z Budějovického Budvaru. Ujasněme si pro začátek, co se pod tímto tajemným pojmem skrývá. Slovem PRSTOLE je v pivovaru označován, dnes už tradiční, PRávě STOčený LEžák. Kde se vůbec vzal? Byl zde odjakživa. A nyní ho najdete i v regálech jihočeských obchodů.

„Každý, kdo měl možnost ochutnat pivo ve sklepích, potvrdí, že je to opravdu skvělý zážitek. Pivo je právě vyzrálé, se zbytkovými kvasinkami a těsně před filtrací už jen čeká na stočení do lahví nebo sudů,“ potvrdil obchodní sládek Budějovického Budvaru Aleš Dvořák.

Dodat pivo v této kondici na stůl zákazníkovi je podle něho pro velký pivovar značně problematické. Proto se to děje jen výjimečně. „S přibývajícími zkušenostmi a zmlsaností jsem zjistil, že pivo ihned po filtraci mi přináší nemenší uspokojení. Filtrace sice zbaví pivo příjemného doteku kvasnic, ale zase ho krásně odlehčí a vyhladí hořkost. Jsou tedy dny, kdy mám chuť na kvasničák ze sklepa a pak dny, kdy zatoužím po svěžejším filtrovaném. S kolegy z výroby a laboratoře jsme se na tom při mnoha diskuzích jednoznačně shodli. A to byl již jen krůček Právě stočenému ležáku,“ doplnil Dvořák. 



Budějovický Budvar se rozhodl pro neobvyklý krok, a tím je právě stočené, absolutně čerstvé a nepasterované pivo dodat k zákazníkovi. To znamená do několika hodin, maximálně dnů. „Dali jsme si cíl, že zákazník by neměl kupovat pivo starší než deset dní. Ihned po stočení začnou totiž intenzivně pracovat úhlavní nepřátelé piva. Jsou jimi světlo, kyslík, změny teplot, volné radikály a čas,“ dodal obchodní sládek. Sám přiznává, že celý proces přinesl mnoho úskalí. Aby byla zaručena stoprocentní čerstvost, ochutnáte Právě stočený ležák pouze v Budějcích.

„Jelikož jsme chtěli dostát svému závazku absolutní čerstvosti, rozhodli jsme se udělat z toho exkluzivní věc jen pro Budějovice, abychom to měli zcela pod kontrolou. Odbourali jsme tím průtahy s transportem, skladováním, změnami teplot při překládání a mnohé jiné. Každá láhev jde ihned z pivovaru rovnou do zatemnělé lednice v obchodě,“ uzavřel Dvořák, kterého nejvíce těší, když při nakupování vidí láhve s papírovou cedulkou v košících zákazníků. „Těší mě také to, když při namátkové kontrole čerstvosti piva v obchodě jsou lednice vyrabované," uzavřel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Budějovický Budvar

Štítky Budějovický Budvar, pivo, Právě stočený ležák, PRSTOLE, obchod, pivovar, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Legendární PRSTOLE z Budvaru je k dostání v budějckých obchodech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.