Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kraj zastavil projekt rekonstrukce šumavské chaty Mládí

Jihočeský kraj zastavil projekt rekonstrukce rekreační chaty Mládí na šumavském Zadově za 52 milion korun. Důvodem jsou plánované úspory v oblasti některých investic. Kraj proto zvažuje, jak s rekreačním objektem, který vlastní, dále naloží. Novinářům to řekl náměstek jihočeského hejtmana Pavel Klíma (TOP 09).

Otázku budoucnosti chaty Mládí řešilo už předchozí krajské zastupitelstvo. Připravilo její rekonstrukci, i když opozice tento krok často kritizovala. "Ale nyní jsme projekt nezastavili kvůli politickému rozhodnutí. Důvod je ekonomický. Některé plánované investice budeme muset s ohledem na současnou situaci zrušit, nebo zastavit," řekl Klíma.

Podle něj kraj bude pokračovat v rekonstrukcích objektů, které jsou v dezolátním stavu. Dodal však, že mezi ně chata Mládí nepatří. "Priority jsou teď jinde. My máme čas na to, abychom se v otázce tohoto projektu rozhodli, jak budeme postupovat dál," řekl náměstek hejtmana.

Chata Mládí patří od února 2018 pod správu organizace Krajské školní hospodářství. Rekreační zařízení s celoročním provozem tvoří dvě budovy s 80 lůžky. Primárně má sloužit pobytům pro školy. Rekonstrukce chaty měla podle původního harmonogramu začít do konce letošního roku a skončit za 18 měsíců.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ubytovanilevne.eu

Štítky ČR, správa, stavby, rekreace, Jihočeský, chata, projekt, rekonstrukce, Jihočeský kraj, Pavel Klíma, TOP 09, Zadov, Krajské školní hospodářství, České Budějovice, U Zimního stadionu 1952/2

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj zastavil projekt rekonstrukce šumavské chaty Mládí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.