Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Zeď útulku posprejoval neznámý vandal. Dobrovolník malbu překreslil

Všechno zlé je pro něco dobré. Toto rčení přesně vystihuje incident, který v posledních týdnech řešil táborský útulek pro pejsky a kočky. Na konci října posprejoval neznámý vandal jejich plot. Nevzhledná malba ale na plotě dlouho nevydržela. Mladý umělec se dobrovolně přihlásil a obrázek překleslil. A výsledek rozhodně stojí za to.

„K péči o zvířátka jsme si přidali péči o náš plot. Možná se někomu nelíbí, ale nám jo. A je náš. A dost se nám protiví prapodivné čmáranice na něm vzniklé. Jsme otevření a chápající, ale tady naše pochopení končí,“ reagoval na konci října útulek na vandalství na svém Facebooku.

Vyzval také své fanoušky na sociální síti, jestli by někdo neuměl grafity odstranit.  Netrvalo dlouho a někdo se naštěstí našel.

Jan Bulvas se po shlédnutí příspěvku útulku nabídl, že malbu překreslí. „Navrhl obrázek, vzal barvy a věnoval útulku dvacet hodin svého času a nadání,“ popsala vedoucí útulku Kamila Šťastná.

Zdroj: Facebook Útulek Tábor

Mladý umělec na plotu útulku vytvořil malbu, která přesně charakterizuje, co za dřevěnými prkny najdeme. „Na počátku bylo naštvání, na konci je plot, který prostě musí vyloudit úsměv na tváři. Tady jsme my, tady je náš kočkopsí útulek v Táboře. Děkujeme,“ dodala.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Útulek Tábor, Radek Havlíček

Štítky Útulek Tábor, sprejer, vandalství, umění, Facebook, obrázek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zeď útulku posprejoval neznámý vandal. Dobrovolník malbu překreslil  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.