Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Budějčáci nepřijdou o Požehnaný ležák z Budvaru ani letos. Výtěžek z jeho prodeje jde opět na charitu

Ani v letošním roce nebudou Budějčáci ochuzeni o várku požehnaného ležáku Budějovického Budvaru. Jeho prodej byl oficiálně zahájen v pátek odpoledne ve stánku u českobudějovické katedrály sv. Mikuláše. I v letošním roce má akce charitativní podtext, když celou tržbu z prodeje daruje národní pivovar českobudějovické Diecézní charitě.

Požehnaný ležák je dobročinným projektem Budějovického Budvaru a Biskupství českobudějovického. Letos probíhá již čtvrtým rokem. Smyslem projektu je získání finančních prostředků pro Diecézní charitu České Budějovice za aktivní účasti široké veřejnosti. Podporu projektu poskytují město České Budějovice a Velvyslanectví ČR při Svatém stolci. V uplynulých letech se díky zájmu mnoha dobrých lidí podařilo na charitativní účely získat celkem 460 tisíc korun.

„Požehnaný ležák už je pro nás milou předvánoční tradicí. Jsem rád, že v ní i letos můžeme pokračovat. Loni jsme na dobročinné účely věnovali 240 tisíc korun. Doufám, že částka bude letos minimálně podobně vysoká,“ řekl ředitel Budějovického Budvaru Petr Dvořák. Ten uznává, že v letošním roce celou akci ovlivnila koronavirová krize. „Není adventní trh ani audience v Římě. Vše jinak zůstává. Máme skvělé pivo, požehanou várku a prodáváme ji tak, aby se dostala na vánoční trh,“ dodal.

Kromě čepovaného ležáku požehnaného biskupem Vlastimilem Kročilem si Budějčáci mohou odnést část várky také domů. Požehnaným ležákem bylo naplněno také čtyři tisíce lahví. „Jsem velmi rád, že po mírném uvolnění vládních nařízení můžeme opět obnovit charitativní projekt „Požehnaný ležák“. Vstřícný postoj vedení města a Budějovického Budvaru opět umožní diecézní Charitě pokračovat v projektech zaměřených na ty nejpotřebnější, zvláště v tomto období pandemie. Věřím, že se po překonání všech současných překážek podaří vykonat dobré dílo,“ doplnil biskup Vlastimil Kročil.

Kompletní tržba ze stánku bude věnována Diecézní charitě v Českých Budějovicích. V tuto chvíli Dobrovolnické centrum Diecézní charity České Budějovice eviduje rekordní počet dobrovolníků, celkem 128, vloni touto dobou jich bylo zhruba 100, což byl tehdy také rekord. Požehnaný ležák do lahví tentokrát nemohli balit dobrovolníci. Letošní Požehnaný ležák je tak něčím jiný, ale má stejně dobrý účel a úmysl jako v předchozích letech,“ uzavřel ředitel Diecézní charity České Budějovice Jiří Kohout.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky České Budějovice, Budvar, Požehnaný ležák, charita, pivo, Budějovický Budvar, projekt, Česko, Petr Dvořák, Vlastimil Kročil, Jiří Kohout, koronavirová krize, Řím

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Budějčáci nepřijdou o Požehnaný ležák z Budvaru ani letos. Výtěžek z jeho prodeje jde opět na charitu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.