Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Silný vítr odstřihl od elektřiny více než tisíc domácností

Silný vítr, před kterým varovali meteorologové, odstřihl od elektrického proudu zhruba 1300 domácností, jimž dodává elektřinu firma E.ON. Poruchy vznikly poté, co větve a stromy popadaly do elektrického vedení. Energetici od rána poruchy opravují, většinu z nich pravděpodobně odstraní v horizontu několika hodin.

„V jižních Čechách je kvůli dvěma poruchám na vedení vysokého napětí omezeno zhruba 600 domácností na Jindřichohradecku v okolí Stráže nad Nežárkou. Jedná se o obce Dolní Lhota, Vydří, Hatín a Plavsko,“ potvrdil mluvčí společnosti E.ON Roman Šperňák.

Výstraha před silným větrem platí pro Jihočeský kraj do pondělního rána. „Vítr bude během neděle částečně zesilovat také v západní polovině Čech,“ upozornili meteorologové.

Na hřebenech hor může vítr v nárazech dosáhnout rychlosti až 125 kilometrů za hodinu. Na Sněžce včera ráno naměřili 166 kilometrů v hodině, na Šeráku a na Lysé hoře 108 kilometrů za hodinu. 

Ohodnoť článek

Foto HZS

Štítky Jihočeský kraj, vítr, E.ON, vichřice, Česko, okres Jindřichův Hradec, Stráž nad Nežárkou, Dolní Lhota, Hatín, Vydří, Plavsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr odstřihl od elektřiny více než tisíc domácností  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.