Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Běhání se stalo v COVIDovém roce fenoménem. Dokonce i Pavel Novotný to chce zkusit

PR článek

Individuální běhání je jedním z mála sportů, které lze svobodně praktikovat i v tomto roce. Potvrzuje to i Eda Kožušník z běžeckého klubu Prostě běž!: “Ano, letos jsme zaznamenali největší zájem běžeckých začátečníků. Do našeho příštího kurzu zdarma se hlásí denně v průměru 80-100 zájemců. Jsem rád, že výzvu našich běžců podpořili i někteří starostové”.

Běžci mají letos možnost prostřednictvím klubu Prostě běž! kontaktovat starosty a pomoci rozběhat co nejvíce zájemců, zlepšit jejich fyzickou kondici, zvýšit imunitu a možná i trochu zhubnout. K výzvě se přihlásila například Iveta Krebsová (KDU-ČSL) starostka obce Barchov na Pardubicku nebo Pavel Novotný (ODS) starosta pražské městské části Řeporyje. 

Běžecký klub Prostě běž! od roku 2014 organizuje v Česku a na Slovensku vždy v lednu, dubnu a září kurzy začátečnického běhání zdarma. Od roku 2014 jimi prošlo přes 22 tisíc zájemců. Registrace do kurzů probíhá tady. Podle ankety, které se zúčastnilo přes 1 200 rekreačních běžců, začalo v letošním roce běhat téměř 30 procent z nich. Podle této ankety, která se uskutečnila v říjnu 2020 rekreační běžci z 62 procent naběhají do 20 km týdně a 67 procent z nich prohlašuje, že jim běhání pomohlo zhubnout. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Prostě běž, Kožušník, běh, Pavel Novotný, KDU-ČSL, ODS, Česko, Slovensko, Pardubický kraj, Barchov, Řeporyje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Běhání se stalo v COVIDovém roce fenoménem. Dokonce i Pavel Novotný to chce zkusit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.