Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Češi chtějí podle cestovních kanceláří první měsíce roku trávit u moře

Tuzemské cestovní kanceláře (CK) sledují zvýšený zájem o zájezdy u moře na první měsíce příštího roku, řekli ČTK jejich zástupci. Podle některých CK poptávka vzrostla v návaznosti na zpřísňování opatření proti koronaviru v České republice. Češi kupují dovolené v Egyptě, Spojených arabských emirátech (SAE), zájem je také o Maledivy.

Rostoucí zájem o exotické pobyty v lednových termínech začala CK Fischer podle svého mluvčího Jana Bezděka sledovat, když se začala v České republice zhoršovat epidemická situace. „Zdá se, že lidé utíkají před lockdownem do tepla. Z reakcí od klientů vidíme, že počítají s tím, že v lednu budou muset být na home office a řada služeb může být zavřená. Chtějí tak alespoň na týden nebo dva odjet třeba do SAE, Ománu nebo Egypta," uvedl Bezděk.

Zvýšenou poptávku po lednových a únorových dovolených u moře eviduje také CK Čedok. Podle její mluvčí Evy Němečkové lidé kupují ubytování především ve čtyř a pětihvězdičkových hotelech přímo na pláži. Prodává se podle ní nejen oblíbený Egypt a Kanárské ostrovy, ale i pobyty v Zanzibaru, na Kubě, Maledivách či v Mexiku.

O exotiku v prvních měsících příštího roku mají zájem také klienti CK Alexandria, podle jejího marketingového ředitele Petra Šatného chtějí lidé trávit začátek ledna například na Maledivách. S tím, jak se začala epidemická situace horšit i v cizině a jednotlivé státy vyhlásily zpřísnění opatření, lidé s nákupem zájezdů začali vyčkávat, dodal Šatný.

Negativní testy na koronavirus

Vzhledem k vývoji pandemie většina zahraničních destinací v současné době vyžaduje při vstupu do země negativní PCR test na koronavirus. Někde nesmí být starší 48 hodin, jinde platí lhůta 72 hodin. Pravidla pro cestovatele při odjezdu i návratu pravidelně aktualizuje ministerstvo zahraničí na svém webu.

Čedok podle Němečkové svým klientům nabízí přednostní testování s potvrzením v angličtině v ceně v mnoha městech republiky, aby si odběrové místo mohli vybrat podle místa bydliště.

Klienti CK Fischer a Exim Tours se mohou nechat testovat u Letiště Václava Havla Praha. CK tam otevřely testovací laboratoř. Test si lidé objednávají při nákupu pobytu. Přijít na něj mohou i dva dny před odletem, pokud se dostaví v den odletu, výsledek budou znát přibližně za hodinu. Klientům test CK nabízejí za 990 korun, na běžných testovacích místech za něj samoplátci zaplatí 1756 korun.

Komerční odběrová místa zřídilo i Letiště Praha. Testování je přednostně určeno pro cestující, kteří mají platnou letenku nebo plánují zahraniční cestu. Podle informací na webu letiště jsou výsledky standardně zasílány v SMS do 24 hodin. Cena testu je v tomto případě 1750 korun. Možné je i expresní vyřízení do dvou hodin, za které cestující zaplatí 7500 korun.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky dovolená, moře, cestovní kanceláře, Spojené arabské emiráty, Egypt, Maledivy, COVID-19, Česko, Jan Bezděk, Čedok, Letiště Václava Havla, Omán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Češi chtějí podle cestovních kanceláří první měsíce roku trávit u moře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.