Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Letošní rok byl na svatby na radnici chudý. Konalo se jich nejméně od roku 1993

Méně svateb. Více dětí. Takové skóre vypočetla na konci roku budějcká radnice. Letošní rok se totiž kvůli pandemii koronaviru konalo méně svateb, než je obvyklé. Podle radnice bylo nejméně obřadů od roku 1993, kdy začala budějcká matrika s jejich evidencí.

„Samozřejmě se na tom podepsala epidemická situace. V době nouzového stavu nebyla svatba vůbec žádná. Někteří snoubenci si obřad přeobjednali, další jej zrušili nebo přeložili na jiný termín,“ popsal situaci primátor Jiří Svoboda.

Podle údajů z radnice proběhlo letos na náměstí celkem 292 svatebních obřadů. Od roku 1993, kdy začala matrika s evidencí, je to úplně nejméně. Nejvíce svateb bylo v roce 2002, kdy si své ano na radnici řeklo celkem 596 párů. „Matriční úřad už aktuálně eviduje desítky žádostí a konání svatebních obřadů v roce 2021. Věřím, že se situace zlepší a že si slavnostní obřad a poté i hostinu užijí všichni pozvaní,“ dodal primátor.

Více narozených dětí

Opačný trend je podle radnice u narozených dětí. „Letos jich zatím přišlo na svět 2520 a k tomu se musejí ještě připočítat miminka, která se narodí do Silvestra. Pro srovnání, vloni se za celý rok narodilo asi o 70 dětí méně,“ dodává k údajům z matriky primátor.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky svatby, děti, radnice, bilance, svatba, pandemie covidu-19, primátor, Jiří Svoboda, silvestr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letošní rok byl na svatby na radnici chudý. Konalo se jich nejméně od roku 1993  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.